Hadházy Ákos megtekintette a kétszázmilliós keszthelyi óvodatorzót

1 hét ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

„Megnéztem Keszthelyen az új 200 millió forintos Eu-s projektben »épült« óvoda HŰLT HELYÉT” – írja szombat délelőtti posztjában Hadházy Ákos. A független parlamenti képviselő néhány látványos képpel mutatja be, mi mindent lehet összehozni egy kétszázmilliós felújítással, ha az önkormányzat által a munkára kiválasztott cég egy olyan gazdasági társaság, amely ellen sorozatban indulnak végrehajtások, ahol a tulajdonosok vagyoni részesedését lefoglalják, továbbá, ahogy a politikus írja: a tulajdonosoknak „korábban már csődbe ment egy vállalkozása, sőt egyikőjük szerepelt a 10 millió forintot meghaladó adótartozók listáján is.”

Tökéletes szereplők egy jó kis közbeszerzésre, ugye? Hát még többre. Mint ebből a korábbi 24.hu-cikkből kiderül, a korábbi keszthelyi városvezetés szakmányban bízta meg az InvestMondi-System Kft.-t önkormányzati ingatlanok felújítási munkálataival. A később, szintén fideszes városvezetés pedig sorra felmondta azokat, miután a cég nem haladt a munkákkal, sőt, feljelentések is születtek egyes szerződések miatt.

Sőt, 2017 őszétől sorra indultak ellene végrehajtások, előbb csak piaci szereplők és közjegyzők indították, de 2021-től már a NAV megyei igazgatósága is. 2020 végén, 2021 elején ideiglenesen le is foglalták a tulajdonosok vagyoni részesedését, majd 2021 novemberében a bíróság elrendelte a felszámolását. A társasággal egyébként úgy szerződött a keszthelyi önkormányzat, hogy a tulajdonosok, Kamondi-Lukács Csaba és Kamondi-Lukács Mónika korábban már tulajdonosként és cégvezetőként csődbe vittek egy céget: a gyenesdiási székhelyű BauMondi Kft.-t 2016-ban számolták fel.

Hadházy a posztjában azt is megjegyzi, hogy keszthelyi óvodafelújítási projektért felelős fideszes politikus az a Nagy Bálint volt alpolgármesterként, aki később polgármester lett, majd jelenleg Lázár János építési és közlekedési miniszter államtitkára. Nagy 2014-2019 között volt alpolgármester, majd 2019-2022 között polgármester.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!