Hajrában ütött üres kapus gól is kellett a megnyugtató magyar hokigyőzelemhez

2 hete ezelőtt 4



bohócdoktor szja 1% felajánlás

„Merjünk álmodni!” – ezzel a szlogennel és az élvonalba visszajutás reményével vágott neki az ötfordulós tornának a magyar válogatott, amely tavaly még a 16 csapatos elitben szerepelhetett. Bolzanóba közel ötszáz szurkoló kísérte el a csapatot és teremtett egészen kiváló hangulatot.

A japánok ellen volt törlesztenivaló: február 10-én Budapesten nyertek az olimpiai selejtezőben, és ha nem zárják ki utólag a fehéroroszokat, akkor a magyar csapat búcsúzott volna a kvalifikációtól.

A kapuban a norvég élvonal legjobbjának választott Bálizs Bence kezdett. A lett-dán bírópáros gyorsan kiosztott egy-egy kiállítást, majd a japánok több mint másfél perces kettős hátránya alatt nem sikerült betalálni. Azonos létszám mellett viszont Szabó Bence kipattanóját a húszéves Varga Balázs ütötte be közelről a nyolcadik percben. A folytatásban jól birtokolta a pakkot a magyar csapat, kevés esélyt adott ezzel riválisának. A szünet előtt Sofron István kiállítását sikerült kivédekezni, írta tudósításában az MTI.

A második játékrész elején a friss dán ezüstérmes, a válogatott csapatkapitánya, Erdély Csanád ült ki, a védelem azonban Bálizzsal az élen hősiesen állta a rohamokat.

Ebben a szakaszban a korábbinál nagyobb sebességgel korcsolyáztak a japánok, később is sokat lőttek kapura – a magyarok csak négyszer a húsz perc alatt –, viszont a 34. percben Stipsicz Bence a kapuvasat találta el. A Sofron ellen megítélt kiállítás zárta a harmadot, ám a fórban Szato Ju szólóját kellett védenie Bálizsnak botos kesztyűvel.

Nariszava Juta lábbal védett a záró felvonás elején, ám kisvártatva Terbócs István ütemtelenül ellőtt korongját bevédte kötényben, a botja nem takarta a lábak közötti területet. Egy perc múlva viszont bemutatta a nap legnagyobb bravúrját, amikor visszavetődve védte a gólvonal előtt Sebők Balázs kísérletét.

Fejes Nándor és Varga is büntetést kapott, utóbbi kiállítása alatt Nakadzsima Teruto lövése a honosított Nilsson Henrik korcsolyapengéjéről vágódott a hálóba. Erőre kaptak a japánok Furahasi Makuru fonákkal kapuvasat lőtt.

Gólt azonban a magyarok szereztek: a hajrára lehozta kapusát Japán, de Galló Vilmos korongot lopott és Hári Jánossal lövetett gólt, beállítva a 3-1-es végeredményt.

Folytatás kedden, Dél-Koreaa ellen.

Jégkorong, divízió I/A-világbajnokság, 1. forduló

Magyarország – Japán 3-1 (1-0, 0-0, 2-1)
gól: Varga (8.), Terbócs (42.), Hári (60.), illetve Nakadzsima T. (47.)

 

Dél-Korea – Szlovénia 4-2 (2-1, 0-1, 2-0)

 

később:
19.30: Olaszország – Románia

Kapcsolódó
„Ha ütköznek velem, akkor fájhat, de ezt tűrni kell” – a hokivébért mindent elvisel a magyar védő
Kiss Roland kilenc napja sérült meg, de fájdalomcsillapítóval is vállalja a világbajnokságot.

The post Hajrában ütött üres kapus gól is kellett a megnyugtató magyar hokigyőzelemhez first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!