Hat órát várt mentőre egy súlyosan vérző beteg, aki végül meghalt

1 óra ezelőtt 27



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Hat órát vártak a mentőre egy budapesti egészségügyi intézményben, mire kiérkezett a mentő, hogy a beteget a Honvéd Kórházba szállítsa át. A belgyógyászati osztályon fekvő nő átszállítását az ott dolgozó vezető beosztású orvos is sürgette, a vérző beteg végül a mentők kihívása után 7 és fél órával jutott el a Honvéd Kórházba, ahol már nem tudtak rajta segíteni az RTL Híradója szerint.

Erről először Facebookon írt Kunetz Zsombor, aki szerint „azzal, hogy az egyébként teljesen felesleges ügyeleti átszervezést az Országos Mentőszolgálatra bízták, ezzel tovább gyengítve a szolgáltatás színvonalát, csökkentve országosan a mentés kapacitását, sajnos egyre több ilyen esettel találkozhatunk majd”.

A meg nem nevezett budapesti egészségügyi intézmény krónikus belgyógyászati osztályának főorvosa október 11-én 14:47-kor a Honvéd kórházba kérte a beteg sürgős, azonnali átszállítását, azzal a megjegyzéssel, hogy a nőt „valószínű műteni kell”. A mentők azonban nem azonnali, hanem két órán belüli szállítást rendeltek el.

A beteg hozzátartozója szerint órákkal később is hívták a 112-t, a diszpécser pedig még a főorvossal is vitatkozott, hogy milyen szállítást kért, azonnali vagy két órán belüli szállítást, mindezt az első bejelentés után négy órával. Este nyolckor a beteg a főorvos szerint már életveszélyben volt, a mentő végül az első bejelentéshez képest hat órával később érkezett meg.

„Miután látták a beteget vérben ázva, mondták, hogy ide rohamkocsi kell, mert csak orvosi felügyelet mellett lehet az édesanyámat szállítani” – mondta a Blikknek az idős nő hozzátartozója. Ezután még másfél óra kellett, mire a beteg eljutott a Honvéd Kórházba, ahol a nagy vérveszteség miatt már nem tudtak segíteni rajta.

Az RTL kérdéseire a mentőszolgálat azt válaszolta, vizsgálják az ügyet.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!