Hatalmas támadás érte az ukrán energiaipart

1 hét ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Orosz légitámadás ért egy sor energiaipari létesítményt Ukrajnában – közölték szerdán ukrán katonai és energetikai illetékesek. German Galuscsenko ukrán energiaügyi miniszter közlése szerint a támadás célpontjai energiatermelő és átviteli létesítmények voltak szerte az oroszágban, Poltava, Kirovohrad, Zaporizzsja, Lviv, Ivano-Frankivszk és Vinnyica régiókban.

Újabb hatalmas támadás az energiaiparunk ellen!

– így minősítette az orosz támadást az energiaügyi miniszter.

A támadások Zaporizzsjai régió kivételével minden esetben az Ukrajna keleti és délkeleti részén áthaladó frontvonaltól távoli helyszínekre estek. A támadás súlyossága nem ismert, Oroszország a híreket nem kommentálta.

  • Az Ukrenergo ukrán nemzeti hálózatüzemeltető a Telegramon közölte, hogy az egyik közép-ukrajnai létesítményében berendezések sérültek meg, de további részleteket nem közöltek.
  • Poltava régióban egy energetikai infrastrukturális létesítményt dróntámadás ért, ami tüzet okozott – írta Filip Pronin poltavai területi kormányzó a Telegramon. Áldozatokról nem érkezett jeletés.
  • Vinnyica és Zaporizzsja régiók kormányzói külön-külön közölték, hogy kritikus polgári infrastrukturális létesítmények sérültek meg.
  • Kijevben szintén robbanásat hallottak, a Reuters szemtanúi szerint.
  • Helyi illetékesek szerint a Lengyelországgal határos Lviv régió felett, ahol több robbanás is történt, légvédelmi rendszerek is részt vettek az orosz támadás visszaverésében.

(Reuters)

The post Hatalmas támadás érte az ukrán energiaipart first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!