Helyreállt a rend a Forma-1-ben: Verstappen tönkre verte a mezőnyt Japánban

7 hónapja ezelőtt 18



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Max Verstappen az élről indulva nyerte meg a Forma-1 Japán Nagydíját, és miután a csapattársa, Sergio Pérez feladta a versenyt, így már 167 ponttal vezet az összetettben, csak azért nem világbajnok, mert még három sprintfutam is szerepel a további menetrendben. Lando Norris lett a második, Oscar Piastri pedig a harmadik.

A Red Bull a konstruktőrök versenyét így is megnyerte.

Ugyan a két McLaren megpróbálta közös erővel lenyomni, Verstappen jól kapta el a rajtot és meg tudta őrizni az első helyét. Hátul viszont akadtak koccanások, amiben Pierre Gasly, Alexander Albon, illetve az Alfa Romeo versenyzői voltak érintettek, a pályára került törmelék miatt beküldték a biztonsági autót. Az ötödik körben jött az újraindítás, Verstappent akkor sem lehetett letaszítani az élről, és innentől kezdve a futam végéig csak akkor nem ő vezette a versenyt, amikor kiment kerékcserére. Közben egyébként Valtteri Bottas kiállt, miután Logan Sargeant kitessékelte a pályáról.

A rajt:

Csapattársának, Sergio Péreznek már nem volt ilyen jó versenye, volt egy korai orrkúpcseréje, majd kétszer is megbüntették, végül feladta a versenyt. A mexikói pár körrel később visszatért, de csak hogy letöltse a büntetéseit, majd másodszor is feladta a Japán Nagydíjat.

A futam végére helyreállt az időmérős rend, azaz Verstappent a két McLaren (igaz, ők helyet cseréltek) követte, de már tekintélyes hátrányban. Charles Leclerc nyugodtan őrizhette a negyedik helyét, miután George Russell elé férkőzött, azonban kialakult egy vonat az ötödik helyért, amiben Russell, Lewis Hamilton és Carlos Sainz kapott helyet. Russell-t aztán Hamilton és Sainz is levadászta.

A rajtnál négy helyet is fogó, végül nyolcadikként célba érő Fernandlo Alonso, Gasly, valamint Esteban Ocon szerzett még pontot.

The post Helyreállt a rend a Forma-1-ben: Verstappen tönkre verte a mezőnyt Japánban first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!