Hétfői napi pakk: folytatódik a meleg, kora nyárias idő, munka után vár egy menő kiállítás a könyvtárban, ma van a tánc világnapja

2 hete ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Egy újabb hét kezdődik, ami egyben április utolsó napjait is jelenti. Szerencsére két nap és majális, ami azt jelenti, hogy nem kell dolgozni. Ma akár napsütésben indulhatsz munkába, egy vékony kabáton kívül többre nem lesz szükség. Ha levezetnéd a hétfői feszkót, meló után vár egy menő kiállítás a Somogyi könyvtárban. Ez itt a napi pakk, had szóljon!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Péter, Kata, Katalin és Róbert Szeged365 olvasónknak!

EZEN A NAPON

  • 42 éve ezen a napon ünnepeljük a tánc világnapját.
  • 111 éve Gideon Sundback of Hoboken szabadalmaztatta a cipzárt.
  • 79 éve ma az amerikai csapatok felszabadították a Dachau-i koncentrációs tábort.
  • 125 éve ezen a napon először érték el szárazföldön a 100 km/h sebességet. Camille Jenatzy belga autóversenyző, elektromos hajtású autójával érte el.

MAI PROGRAMOK

Ha levezetnéd a hétfői stresszt, egy menő kiállítással vár a Somogyi könyvtár. “Mit jelent neked Szeged?” fotókiállításon 60 fotót és több mint 20 képzőművészeti alkotást tekinthetsz meg.

  • 2024. április 29. (hétfő) 16.00 – helyszín: 1. emeleti közösségi tér (Szeged, Dóm tér 1-4.)

Mit jelent neked Szeged? – fotókiállítás a Szegedi Városi Kollégium Janikovszky Éva Tagintézménye által meghirdetett művészeti pályázatra beérkezett alkotásokból. A pályázat az alábbi kategóriában került kiírásra: grafika, festmény, egyéb képzőművészeti ábrázolás; vers, novella, élménybeszámoló és fekete-fehér fotó, fotómontázs. Az épületábrázolásokon kívül olyan egyedi pillanatok megragadását, társadalmi vagy környezeti problémák megjelenítését is várták, melyek Szegedhez kapcsolhatók. A kiállításon megtekinthető: 60 fekete-fehér fotó, több mint 20 képzőművészeti alkotás, néhány vers és próza.

MAI IDŐJÁRÁS

NAPOS, KORA NYÁRIAS IDŐNK LESZ HÉTFŐN

Hétfő hajnalban 11 fokot mérhetünk, mire felébredünk, már szinte kellemes, 16 fokot mutathat a hőmérő. Munkába menet elég lesz egy vékony kabát vagy pulcsi, többre nem lesz szükség később sem. Gyenge és mérsékelt szél kíséri majd a meleget, zavartalan napsütésben lesz részünk szinte egész hétfőn. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 fok körül alakul.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!