Hszi Csin-ping látogatása után szorosabban együttműködik Kínával a szerb kormánysajtó

1 hét ezelőtt 12



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Hszi Csin-ping kínai elnök szerdán Belgrádban járt, és a jeles alkalomból a három szerb kormánypárti médiacég és Aleksandar Vučić elnök sajtószolgálata állami tulajdonú kínai médiavállalatokkal kötött együttműködési megállapodást. A szerződést alárírta:

  • Dragan Bujosevic, a Szerbiai Rádió Televízió igazgatója és Shen Haixiong, a Kínai Kommunista Párt sajtóosztályának helyettes vezetője, a China Media Group vezetője megállapodást kötött a vállalatok közötti együttműködés elmélyítéséről.
  • Marko Albunović, a Politika nevű napilap főszerkesztője aláírta a Politika és a China Media Group közötti egyetértési megállapodást Shen Haixionggal. A Politika 50 százalékban állami tulajdonban van.
  • Suzana Vasiljevic, a szerb elnök médiatanácsadója és Shen Haixiong aláírta az elnöki médiahivatal és a China Media Group közötti egyetértési megállapodást.
  • Emellett Manja Grcic, a Tanjug hírügynökség főigazgatója és Fu Hua, a Hszinhua hírügynökség igazgatója megállapodást írt alá a hírcseréről és az együttműködésről.


A nagy kínai médiacsoportok, köztük a Hszinhua hírügynökség, a Kínai Központi Televízió és a Kínai Nemzeti Rádió állami tulajdonban vannak, és közvetlenül a hatóságok ellenőrzése alatt állnak. (BalkaninSight)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!