„Húzz vissza oda, ahonnan jöttél!” - ezzel ment neki az őslakos ellenfelének az egyik republikánus képviselő

2 órája ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Idaho állam egyik republikánus szenátora, a héten egy fórumon kapott egy kérdést a diszkriminációról, amin annyira felhúzta magát, hogy azt mondta az őslakos származású ellenfelének:

Húzz vissza oda, ahonnan jöttél!”

A republikánus Dan Foreman szenátor a kirohanás után korán elhagyta az eseményt, majd később egy Facebook-bejegyzésben tagadta, hogy rasszista megjegyzést tett volna.

Nem voltunk felkészülve arra, hogy rasszizmusról beszélgessünk egy 8 és egy 5 éves gyerekkel” - mondta a történtek után Trish Carter-Goodheart, a 6-os körzet képviselőházi mandátumáért induló demokrata jelölt, aki egyben a Nez Perce törzs tagja. Carter-Goodheart azzal húzta fel a republikánus szenátort, hogy azt mondta, az állami gyűlölet-bűncselekményekre vonatkozó törvények gyengék, és megjegyezte, hogy az Aryan Nations nevű neonáci csoport sok éven át Észak-Idahóban volt a bázisa. Arról is beszélt, hogy ő volt az egyetlen színesbőrű jelölt.

Carter-Goodheart nehezen tudna visszamenni oda, ahonnan származik, hiszen a Nez Perce törzs több ezer éve él a Csendes-óceán északnyugati részén található Columbia-fennsíkon, beleértve azt a területet is, ahol a fórum helyszíne, Kendrick található. (APNews)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!