Idén 30 éves a Forrest Gump: íme néhány érdekesség, amit biztosan nem tudtál a filmről

2 napja ezelőtt 4



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A Tom Hanks főszereplésével készült Forrest Gump 30 évvel ezelőtt, 1994-ben debütált a mozikban.

Tom Hanks

Tom Hanks (Fotó: Getty Image)

 

A legendás film összesen 6 Oscar-díjat zsebelt a következő évben, s a közönség, valamint a kritikusok is imádták a végeredményt. A mai napig a világ egyik legjobb alkotásaként tartják számon.

De pontosan miről is szól a film? Kennedy és Johnson elnöksége, a vietnámi háború, a Watergate-botrány és más történelmi események egy 75-ös IQ-val rendelkező alabamai férfi szemszögéből bontakoznak ki, akinek egyetlen vágya, hogy újra találkozhasson gyermekkori szerelmével.

Nehéz elképzelni bárkit is Tom Hanksen kívül Forrest Gump szerepében, de a regény írója, Winston Groom, John Goodmant tartotta a legmegfelelőbb választásnak. Ez talán annak köszönhető, hogy a regényben Forrest 180 centi magas és 240 kiló. Robert Zemeckis rendező állítólag Bill Paxtont szerette volna, de a stúdiók elutasították őt, mivel akkoriban nem volt elég híres, vagy Harry Andersont, aki egy tévésorozat miatt nem volt elérhető. Bill Murray, Chevy Chase és John Travolta is visszautasították a szerepet, így végül Tom Hanks kapta meg, akit azóta milliók imádnak ezért az alakításért.
 

De nem ez az egyetlen “furcsaság” a film kapcsán. Robin Wright játszotta Forrest Gump szerelmét, ám más színésznők is szóba jöttek előtte. Jodie Foster, Nicole Kidman és Demi Moore neve is felmerült. Wright végül Golden Globe- és SAG-jelölést kapott az alakításáért, majd később filmes és televíziós sorozatokban is kiemelkedő szerepeket játszhatott el.

De azt tudtad, hogy Tom Hanks lánya is szerepet kapott a filmben? Mégpedig a mogorva, vörös hajú lányt a buszos jelenetben, amikor a fiatal Forrest nem talál helyet, amíg Jenny nem hívja oda magához. Ő Hanks lánya, Elizabeth, aki máig producerként dolgozik Hollywoodban, ám egyáltalán nem keresi a reflektorfényt.

Via

The post Idén 30 éves a Forrest Gump: íme néhány érdekesség, amit biztosan nem tudtál a filmről first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!