“Igénytelen, sáros, koszos, gazos lepusztult világ képe tárult a szemem elé” – Joób Márton a Huszár Mátyás rakpart állapotáról írt nyílt levelet Botka Lászlónak

1 hét ezelőtt 17



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Joób Márton ismét üzent Szeged polgármesterének. A szerkesztőségünkhöz eljutatott, újabb nyílt levélben a Huszár Mátyás rakpart állapotát érintő problémára hívja fel a figyelmet.

Mint a június 9-ei, önkormányzati választáson polgármesterjelöltként induló képviselő levelében részletezte, hogy Botka László polgármesternek a 2019-es önkormányzati választások előtt az egyik legfontosabb ígérete arról szólt, hogy a „Szeged főutcája a Tisza” projekten belül, ebben a 2019-2024- es ciklusban teljesen megújul a rakpart.

EZEKRŐL A BERUHÁZÁSOKRÓL ESETT AKKOR SZÓ

Szó volt többek között rakpart-sétányról, vízi színpadról, pihenőlépcsőről, a Tisza fölé ívelő gyalog hídról, vízi bástyáról, továbbá napozóstégről, Y- hídról, vízi sétányról. A város több helyszínén bemutatták a látványterveket, kikérték a lakosság véleményét, javaslatát, sajtótájékoztatót tartottak, arról, hogy mennyi fejlesztés fog megvalósulni a városunkban a következő években.

JOÓB MÁRTON VÉLEMÉNYE SZERINT ÖT ÉV ALATT CSAK ROMLOTT A HELYZET

Mint Joób Márton írta, öt év elteltével végigsétált a rakparton és nem látta ezeknek a fejlesztéseknek a megvalósulását. “Néhány nappal ezelőtt végig sétáltam a rakparton. És nem, hogy bármiféle fejlesztés megvalósult volna, hanem egy igénytelen, sáros, koszos, gazos lepusztult világ képe tárult a szemem elé, ahol még egy gyalogos átkelőt (zebrát) sem tudott az útra felfesteni az Önkormányzat, hogy biztonsággal átkelhessünk az úton, a száguldozó gépjárművek között. A lépcsők festése megkopott, a beton támfal sötét a kosztól. A lepusztultság elkeserítő érzése keríti hatalmába az embert, ha Szeged ezen részén – azaz a főutcáján – jár-kel az ember. Szegedet többek között az emeli ki más nagy városok közöl, hogy van egy csodálatos folyója, a Tisza. Mégis évtizedek óta – mióta Ön a vezetője – erről tudomást sem vesz a város és nem használja ki ennek lehetőségét. Pontosabban szólva, mióta Ön a polgármester, lepusztultabb és gondozatlanabb a Tisza-part, mint valaha” – fogalmazott nyílt levelében Joób Márton.

“FIATALOS LENDÜLETŰ VÁROSVEZETÉSRE VAN SZÜKSÉG”

“A rakpart elhanyagolt példája jól mutatja azt, hogy Ön mit ígérget, de valójában mit gondol a városunkról, a lehetőségekről, a jövő generációról. Egy egészen más szemléletű, fiatalos lendületű, hazafias, új városvezetésre van szükség, akik a hely szellemében élnek, hogy az ígéretek ne csak öreg, üres ígéretek maradjanak!” – zárta sorait nyílt levelében a képviselő.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!