Így reagált Karácsony Gergely, miután Szentkirályi Alexandra lekaszált egy vadvirágos területet

2 hete ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Bár fideszes politikusokra tényleg jellemző, hogy nagyokat szoktak kaszálni, ez most (sem) jött össze…

kommentálta Karácsony Gergely azt a kormánypárti kampányakciót, melynek során Szentkirályi Alexandra, A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje fűkaszát ragadott, és lenyírt egy vadvirágos területet a Kerepesi úton egy hétfői videóbejegyzés tanúsága szerint.

„Az itt kialakult biodiverzitás lassan elnyomná az egérárpát, azt a növényt, amit lekaszált és csokorba csomagolt nekem a kormányszóvivő asszony” – vélekedett a főpolgármester a közösségi médiában megosztott posztjában. Szerinte a Kerepesi út osztósávjában található zöldfelület a forgalom miatt nem használható kutyasétáltatásra vagy játszótérnek vagy másnak, ezért éppen arra szolgál, hogy vadvirágossá alakítsák. Ezen a területen, mint mondta, a biodiverzitás háromszorosára nőtt az elmúlt években, de most sikerült „belevágni a virágba is”.

Karácsony posztja szerint a vadvirágosítás egy gyomnövény, az egérárpa, közismertebb nevén a toklász elleni küzdelem egyik eszköze. Ez a növényfaj pedig akkor győz a többi vadvirág felett, ha folyamatosan zavarják a területet, például „felkészületlen politikusok”.

Amondó vagyok, hogy bugyuta lejárató akciók helyett inkább segítsünk a beporzó rovaroknak, hogy a növényzet hűteni tudja egy picit a várost így a klímaváltozás idején

– írta a főpolgármester.

Szentkirályi Alexandra a vadvirágos terület lekaszálást bemutató videóban azt mondta:

Ezen a füves placcon pontosan látszik Karácsony Gergelyék hozzáállása városhoz. Rendezetlen, felveri a gaz, nem foglalkoznak vele.

The post Így reagált Karácsony Gergely, miután Szentkirályi Alexandra lekaszált egy vadvirágos területet first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!