Így szólt bele a forgatásba II. Erzsébet – 5 érdekesség, amit nem tudtál a Bridgerton családról

1 hét ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Tűkön ülve várják a rajongók, hogy újra láthassák, ahogy  Bridgerton család harmadik évadát. A Netflix május 16-án mutatja be az első epizódot, ami várhatóan az eddigieknél is izgalmasabbnak, sőt fülledtebbnek ígérkezik. A központban most Colin Bridgerton – akit Luke Newton alakít – és Penelope Featherington – akit Nicola Coughlan játszik – barátsága, talán szerelme fog állni. Róluk egyébként tudni lehet, hogy a barátságuk az életben is rendkívül szoros. De addig is, amíg a sorozatra várunk, elárulunk öt érdekességet, amit érdemes tudni a Bridgerton család kapcsán.

5000 színpompás jelmez

A harmadik évadban a Bridgertonokon kívül rendkívül fontos szerepet fog kapni a Featherington család is. Amellett, hogy szinte elképzelhetetlen mennyiségű – 5000 jelmez készült csak az első évadhoz – ruhára volt szükség a színészeknek, arra is figyeltek, hogy a családokat a színeik is jellemezzék. Míg a Bridgertonok ruhái halványkékek, világos zöldek, halvány rózsaszínűek, vagy a bézs különböző árnyalatai pompáznak, addig Featheringtonék teljesen eltérő színeket viselnek. Őket mindig nagyon élénk, harsány színekbe öltöztetik, mert Lady Featherington nagyon szeretné férjhez adni a lányait, így feltűnő ruhákat választ nekik – árulta el Ellen Mirojnick, tervező korábban a Vouge-nak. Lady Featherington szettjeit egyébként Elizabeth Taylor és Deborah Kerr ihlette, de emlékezetes Penelope kanárisárga színű szettje:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nicola Coughlan (@nicolacoughlan) által megosztott bejegyzés


Lady Whistledown mint Mary Poppins

Szinte az egyik legfontosabb „szereplője” a sorozatnak Lady Whistledown, aki pletykáival borzolja a társasági életet. Bár csak halljuk, és sejtjük, ki állhat a karakter mögött, legtöbbször őt magát, mint narrátort hallhatjuk. És itt jön a képbe Mary Poppins – az eredeti nyelven ugyanis a varázslatos nevelőnő hangján szól a nézőkhöz. Az Oscar-díjas Julie Andrews, akit A muzsika hangjaiban ismerhettünk meg, boldogan vállalta el a szerepet, még ebben a formában is, hogy a képernyőn nem jelenik meg. Ahogy ő alakította Mary Poppinst is, a fiatalabb generáció számára pedig A neveletlen hercegnőből lehet ismerős.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lord Kanthony (@lordkanthony) által megosztott bejegyzés


Ezért sürgette a forgatást II. Erzsébet

Az alkotók nagyon figyeltek arra, hogy az elképzelt régenskor minél inkább közeledjen a valósághoz, így létező helyszíneken forgattak, és kellékeknek is használtak ikonikus tárgyakat vagy szobákat. Ilyen volt II. Erzsébet egyik szobája is. Ám volt egy kis bökkenő: a néhai királynőnek sietős dolga akadt, így félbeszakított egy jelenetet, amiben Hastings hercege engedélyt kért Sarolta királynő előtt a Daphné-val kötendő házasságuk meggyorsítására. A jelenetet a londoni Lancaster-házban forgatták, és mint kiderült, igen sietősen, mert II. Erzsébetnek szüksége volt a teremre egy készülő esemény miatt, ahol ő volt a vendéglátó.

Diana otthona is inspirált

Azon túl, hogy a helyszíneken tényleges uralkodói portrékat is láthatunk, voltak, amiket külön megrendelésre készítettek el, hogy minél inkább valóságosan sikerüljün megjeleníteni az elképzelt régens korszakot, nemeseivel együtt. De nemcsak portrékat használtak előszeretettel, hanem inspirációt is szereztek a brit királyi család otthonait felhasználva. Például Diana hercegné otthonát: a sorozat készítője, Chris Van Dusen a tervezés során meglátogatta az Althorp Estate-et, és beleszeretett a belső terekbe. Diana családjának háza így nagyban hasonlít a Bridgertonok otthonára, főleg a lépcső, ahol dominál a kék és a fehér szín.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bridgerton (@bridgertonnetflix) által megosztott bejegyzés

Hatalmas siker lett

A sorozatról tudni lehet, hogy Julia Quinn regényfolyamából készült, ami nyolc részből áll, a Bridgerton család mindegyik gyermeke egy-egy könyv alapjául szolgál. Bár a regények sikert arattak a maguk piacán, a társadalom sosem tekintett erre a műfajra kedvesen, emiatt ritkán készült hasonló témájú művekből könyv vagy sorozat. Julia Quinn szerint a romantikus műfaj egy nők által uralt világ. Nők írták, olvasták, szerkesztették, sőt adták is ki, így igazi siker, hogy megnyert magának mindenkit mind a könyvsorozat, mind a Netflixes adaptáció. A Netflixnek pedig nagyon is bejött a próbálkozás, már az első évad is rekordokat döntött, majd a második sem adta alább: premierje 92 országban debütált az első helyen. A Nielsen Media Research szerint pedig három hétig ez volt a legnézettebb műsor az Egyesült Államok televízióinak képernyőjén.

Kiemelt kép: Getty Images

The post Így szólt bele a forgatásba II. Erzsébet – 5 érdekesség, amit nem tudtál a Bridgerton családról first appeared on Story.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!