Így találd meg a farmert, ami tényleg tökéletesen passzol rád

1 hét ezelőtt 4



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Az üzletekben bőségzavarban válogathatunk a legkülönfélébb szabású, hosszúságú, anyagú és árnyalatú farmernadrágok közül. Olykor pedig még abban is tanácstalanok lehetünk, egyáltalán melyeket lenne érdemes felpróbálnunk. A Huffpost cikkében szakemberek mondták el, hogyan találhatjuk meg a számunkra valóban, minden szempontból tökéletes farmert.

„A jó szabás általában azt jelenti, hogy kényelmesen ülhetsz, sétálhatsz és mozoghatsz anélkül, hogy a farmer felhúzódna, lecsúszna vagy korlátozná a mozgást. Szorosan körbeöleli a derekadat anélkül, hogy övre lenne szükséged, hogy fent maradjon, de kényelmet és mozgékonyságot biztosít, anélkül hogy túl szűk vagy zsákszerű lenne, emellett az adott stílusnak és szabásnak megfelelően passzol a testedre” – foglalta össze a jó farmer ismérveit Dave Bowden stílustanácsadó.

A saját méreteidre figyelj!

A farmergyártók nem használnak szabványos méretezést, így még egy azon márkán belül is előfordulhat, hogy ugyanaz a méret más-más stílusban másképp illeszkedik. Ez azért van, mert a méretezést általában egy osztályozásnak nevezett skála alapján számítják ki: sok márka csak egy, általában 36-os méretben teszteli a farmereket, a többi méretet pedig „találgatás” alapján készítik el. Más tényezők, például a szabás és az anyag szintén befolyásolhatják a méretezést.

Elizabeth Davey, a Duer divatmárka termékfejlesztési igazgatója azt javasolja, hogy farmervásárlás előtt mérjük le a saját derékbőségünket, illetve a lábaink belső hosszát, majd ezeket az adatokat vessük össze az adott márka mérettáblázatával.

Keresd a különböző testtípusokra készült farmereket!

Annyi különböző testalkat, testarány létezik, hogy gyakorlatilag lehetetlen, hogy egy-egy méret, ugyanabban a szabásban mindenki számára megfelelő legyen. Egyre több márka akad azonban, amely egy-egy méreten belül különböző testalkatokra szabott modelleket is kínál, például alacsonyabbaknak (petite) és magasabbaknak (tall), vagy épp kerekebb formákkal (plus, curvy) rendelkezőknek készült változatokat. Keresd az alkatodnak leginkább megfelelőt!

Próbafülke

Illusztráció: Getty Images

Figyelj a derékmagasságra!

A megfelelő derékmagasság megválasztása az egyik legkritikusabb pont, hiszen ez befolyásolja, hogy a farmer hogyan illeszkedik a derekadhoz és a csípődhöz. Azonban, ahogyan nem szabad a címkén szereplő méret alapján dönteni, Davey szerint nem szabad arra hagyatkozni sem, hogy milyen derékmagasság van megjelölve rajta. A középmagas fazon például egy alacsonyabb termetű emberen már magasnak számíthat.

A természetes derékvonal fölé érő farmerek sokak számára előnyösek, hiszen kiemelik a derekat és hosszabbnak mutatják a lábakat. A köldök alatti derékrésszel rendelkező modellek lazább megjelenést kölcsönöznek, és azoknak állnak igazán jól, akik arányaiban rövidebb felsőtesttel rendelkeznek, illetve, akik a csípőjük vonalát szeretnék hangsúlyozni, optikailag szélesíteni. 

A legtöbb testalkathoz jól passzolnak a középmagas derekú farmerek, melyeket Bowden biztonságos, de nem különösebben divatos választásnak nevez. 

Hátulról is nézd meg!

Nagyon lényeges az is, hogy a farmernadrág ne csak elöl, de hátul is hibátlanul passzoljon a testre. 

„Ugyanolyan jól akarsz kinézni, amikor kilépsz egy szobából, mint amikor beléptél” – fogazmazott Caren Lettiere, a Democracy Clothing alapítója, aki azt ajánlja, hogy ne csak a tükörben nézzük meg, de készítsünk egy fotót is arról, hogyan áll a farmer hátulnézetből. A szakember szerint nem szabad, hogy hátul elálljon a derékrész, ezen a ponton még akkor sem keletkezhet nagy rés, ha épp lehajolunk. 

Figyeljünk a hátsó zsebek elhelyezkedésére is! Juli Johnson személyi stylist szerint a magasabb zsebek optikailag megemelik a feneket, az enyhén ferde zsebek pedig formásabbnak mutatják. Ha a zsebek túl alacsonyan vannak, akkor a hátsó feled megereszkedettnek fog tűnni.

Stimmeljen a hossz!

A megfelelő hossz szintén meghatározó tényező, a legjobb olyan darabot választani, ami már gyárilag számodra megfelelő hosszúságú. Ha túl rövid, azzal nem lehet mit kezdeni, ha pedig a kelleténél hosszabb, akkor fel lehet ugyan hajtani belőle, azonban ez megváltoztathatja a szabást, illetve a koptatás arányait. 

Figyelembe kell venni azt is, hogy milyen cipővel szeretnéd majd viselni az adott farmert. „Magassarkú vagy éktalpú cipőhöz hosszabb szabásúra lesz szükséged, mint tornacipőhöz” – mondta Lettiere.

Az anyag is számít!

A rugalmas anyagú farmernadrágok kényelmesek ugyan, ám kevésbé néznek ki jól, illetve kevésbé tartják a formájukat, akár már néhány viselés után megnyúlhatnak. A merev anyagokkal pedig látványos megjelenés érhető el, viszont ritkán kényelmesek. A szakemberek tanácsa, hogy lehetőleg olyan anyagú farmert válasszunk, ami a merev és a rugalmas szálak kombinációjából készült.

The post Így találd meg a farmert, ami tényleg tökéletesen passzol rád first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!