Így válaszd ki a hajszínt, ami tökéletesen illik hozzád

2 hete ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Amikor elkap bennünket a tavaszi lendület, a megújulás iránti vágy, és minden porcikánkban érezzük, hogy szeretnénk valami mást, akkor teljesen magától értetődő, hogy a nők nagy csoportjánál a hajszín kérdése is terítékre kerül. De vajon mi alapján válasszuk ki az újat?

Személyiség

Amikor elképzeljük, megtervezzük, hogyan is szeretnénk kinézni, észrevétlenül és tudattalanul is társítunk hozzá egy életstílust. Megeshet azonban, hogy a vágyott kép a valóságban már csalódást, énidegen érzést okoz. Ennek oka többnyire az, hogy a külső jegyek mellett kevésbé figyelünk oda saját karakterünkre. Ha merész, extrovertált alkat vagy, akkor a vibráló, élénk vagy akár szokatlan színek jól fogják kifejezni bátor és kalandos oldalad, ha viszont stílusod inkább visszafogott, akkor érdemes a természetesebb, időtálló árnyalatok valamelyikét választanod, hogy komfortosan érezd majd magad a bőrödben.

Életmód

Egyes hajszínek, különösen a világosabb szőke vagy az intenzív vörös, gyakori utánfestést és intenzívebb ápolást igényel annak érdekében, hogy megmaradjon eredeti fénye és állapota. Ha gyakran utazol, nagyon elfoglalt vagy, akkor praktikusabb lehet minimális karbantartást igénylő hajszínt választanod. Ha sok időt töltesz a szabadban, akkor számolnod kell a nap világosító hatásával is, az UV sugárzás mellett pedig szintén fontos tényező lehet az uszodák klóros vize.

 GettyImages

Fotó: GettyImages

Stílus

Ha szereted követni a divatot és gyakran változtatni megjelenéseden, akkor valószínűleg bátrabban választasz trendibb hajszíneket, melyeket akár viszonylag sűrűn módosítasz is. Ilyenkor a végleteket azért érdemes kerülnöd, mert meglehet, hogy hajad károsítása nélkül nem fogod tudni olyan gyorsan követni saját igényeid, mint ahogyan szeretnéd. Ha jól behatárolható, karakteres stílusod van, akkor viszont nyugodtan válassz bátrabban, mivel jó esély van rá, hogy hosszú időn át elégedett maradsz azzal, amit látsz, már csak azért is, mert markáns stílusjegyek esetén valószínű, hogy alaposan átgondolod hajszíneddel kapcsolatos döntésedet is.

Bőrtónus

Ha meleg, sárgás tónusú a bőröd, akkor kimondottan jól fognak állni neked a méz, a réz, az arany árnyalatai, ahogyan a meleg barna is. Rózsás, kékes bőr esetén érdemes hamvas színekben gondolkoznod, világos szőkéből a platinát, sötétből pedig az ébenfeketét választanod. Amennyiben nehezen tudod meghatározni bőröd árnyalatát, akkor valószínűleg semleges a tónusa, jó hír, hogy ebben az esetben gyakorlatilag mindent nyugodt szívvel választhatsz.

Szemszín

Sötét szemek esetén a gazdag árnyalatokhoz nyúlj, melyek kiemelik szemed színének mélységét. Világos szemeknél a világosabb hajszín szép harmóniát ad, sötétebb árnyalatokkal pedig izgalmas kontrasztot tudsz létrehozni.

Eredeti hajszín

Hajad eredeti színe nagyban befolyásolhatja az új szín jellegét és tartósságát, de szakértő segítségével szinte mindenre van megoldás. A kulcskérdés sokszor a türelem, fontos ugyanis szem előtt tartanod, hogy a világosítás több lépésből álló folyamat is lehet annak érdekében, hogy a végeredmény ne okozzon semmilyen sérülést vagy károsodást.

The post Így válaszd ki a hajszínt, ami tökéletesen illik hozzád first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!