III. Károly megüzente, hogy nincs ideje Harryvel találkozni – mégis mi folyik a palotában?

1 hét ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Harry herceg az Egyesült Államokból Londonba repült, hogy részt vegyen az Invictus Games tizedik évfordulójának ünnepségén a Szent Pál-katedrálisban. Az április 8-án rendezett ceremóniát mindössze pár percre tartották a Buckingham-palotától, de a király megüzente, hogy nincs ideje a kisebbik fiával találkozni. III. Károly döntésén sokan meglepődnek, de ha a dolgok mögé nézünk, valahol teljesen érthető az elhatározása.

Pofátlanság, vagy kellő óvatosság?

„Sajnos ez a találkozás most nem lehetséges, Őfelsége programja miatt” – tudatta Harry szóvivője. III. Károly csapata a döntést azzal indokolta, hogy a daganatos betegsége miatt továbbra is kezelés alatt álló uralkodó még csak alig tért vissza a munkájához, így a rengeteg “felhalmozódott” kötelességének próbál megfelelni. Például pont aznap tartotta az első kerti partit a Buckingham-palotában, amit követően audienciát tartott Rishi Sunakkal és a Fidzsi-szegetek miniszterelnökével is. „A herceg természetesen megérti apja döntését, azt, hogy olyan kötelezettségvállalási vannak, amelyeket nem lehet átidőzíteni. Sussex hercege reméli, hogy hamarosan találkozhat az apjával” – folytatódott Harry közleménye, aki végül az üzletember Guy Monsonnal vacsorázott Londonban a családtagjai helyett.

Harry herceg és Károly király

Harry herceg és III. Károly király (fotó: Profimedia)

Meghan kettős viselkedése

Harry és az apja utoljára februárban találkoztak, miután kiderült, hogy a király rákos. Ami ennél is szomorúbb, hogy Károly 2022 óta nem látta az unokáit, Harry ugyanis sem most, sem a télen nem vitte magával Londonba a gyerekeket, Károly pedig nem járt az Egyesült Államokban. Ennek fényében érdemes azt az állítást is megvizsgálni, hogy az uralkodó húzása, miszerint nem fogadja a kisebbik fiát, valóban pofátlanság lenne. Arról nem is beszélve, hogy menye, a hamarosan főzőműsorral debütáló Meghan Markle sem járt Londonban II. Erzsébet halála óta. Most sem tartott a férjével arra hivatkozva, hogy nem akarja magára hagyni a gyerekeit. Ami azért is érdekes, mert még a héten Nigériába utazik Harryvel együtt (a gyerekek nélkül).

Vilmos herceg, Harry herceg, Meghan Markle, III. Károly király

Vilmos herceg, Harry herceg, Meghan Markle, IIKároly 2019-ben. (Fotó: Profimedia)

Katalin sem hajlandó találkozni Harryvel

Alig néhány órával azután, hogy Harry és Károly elmaradt találkozójáról beszámoltak a lapok, a palota is kiadott egy közleményt. Eszerint a király jövő héten a hadsereg légihadtestének vezérezredesévé nevezi ki idősebb fiát, Vilmost. Érdekesség, hogy mielőtt Harry kilépett volna a királyi család dolgozó tagjainak sorából, szinte biztosra vették a szakértők, hogy ezt a címet – az afganisztáni szolgálata miatt – ő örökli majd. 

Ami Vilmost illeti, sem ő, sem a szintén rákbeteg felesége nem találkozott Harryvel. A walesi herceg igazoltan volt távol, mivel kitüntetéseket adott át Windsorban. Szomorú látni, mennyire eltávolodtak egymástól a testvérek, ugyanakkor Vilmosék döntése érthető is. A hírek szerint a walesi herceg és felesége nem bíznak már Harryben, eddig  ugyanis valahányszor az Egyesült Királyságban járt, vagy családi információhoz jutott, mindig kiszivárogtatta Omid Scobie-nak, felesége újságíró barátjának. Ennek ellenére, ha valaki képes kibékíteni a két fivért, az pont Katalin.

Vilmos herceg és Harry herceg

Vilmos herceg és Harry herceg (fotó: Profimedia)

The post III. Károly megüzente, hogy nincs ideje Harryvel találkozni – mégis mi folyik a palotában? first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!