Ilyen ruhákban mennek Párizsba az olimpikonjaink – fotók

1 hét ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Bemutatták a magyar olimpiai csapat hivatalos öltözékét. Ez lesz az első olyan alkalom, amin a magyar olimpiai és paralimpiai csapatnak ugyanolyan lesz a formaruhája.

magyar olimpikonok formaruhája

Bemutatták a ruhákat, amikben a magyar sportolók bevonulnak a párizsi olimpiára – Fotó: MTI/Illyés Tibor

A ruhákat egy magyar cég, a Heavy Tools tervezte és gyártotta. Az elegancia mellett az volt az alapgondolat, hogy a felvonuló ruhákban a magyar nemzeti színek mellett kedveskedjenek és tisztelegjenek a rendező franciáknak is. A nőknél így tehát a zöld dominál, a férfiak zakójában pedig az a kék, amit a francia zászlóból jól ismerünk – írja a Telex. A ruha kiválasztásában Epres Panni modell is segített.

magyar olimpikonok formaruhája

Nádasdy Anna paralimpiai vívó és Szekeres Pál, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) tiszteletbeli elnöke, paralimpiai vívó – Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

magyar olimpikonok formaruhája

Kapás Boglárka úszó – Fotó: MTI/Illyés Tibor

A párizsi olimpia különlegessége lesz, hogy nem egy stadionba vonulnak be a sportolók, hanem hajóval érkeznek a Szajna partjára a nemzeti csapatok. 

A versenyzőknek biztosítanak egy kényelmes ruhát a megnyitóra, egy elegánsat, melyet az ünnepi alkalmakkor viselnek majd és természetesen sportruházatot.

magyar olimpikonok formaruhája

Papp Bianka paralimpiai úszó és Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvívője – Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

magyar olimpikonok formaruhája

 Telegdy Ádám úszó és Udvaros Dorottya színművész – Fotó: MTI/Illyés Tibor

„Próbáltunk a ruhában előrelépni, kell egy könnyedebb, lazább viselet megnyitóra, ahol várhatóan meleg lesz. Az ünnepi fogadásokra is kapnak majd egy ruhát az olimpikonok, hiszen oda is menniük kell” – mondta Gyulay Zsolt, a MOB elnöke.

A sportruházatot ezúttal is az Adidastól kapják az olimpikonok, ahogy 1968 óta  mindig. A Hungary felirat mellett a Magyarország is megtalálható a pólókon és melegítőkön.

The post Ilyen ruhákban mennek Párizsba az olimpikonjaink – fotók first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!