Ilyen volt a leghosszabban élt sziámi ikerpár élete

1 hét ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Ronnie és Donnie Galyon 1951. október 25-én született az ohiói Daytonban. A következő két évet kórházban töltötték, miután az orvosok arra jutottak, nem lehet őket biztonságosan szétválasztani. Mindkettőjüknek saját szíve, gyomra, mája, tüdeje, veséje, karja és lába volt, az emésztőrendszerük alsórésze, a húgyhólyagjuk, végbelük közös volt. Egy péniszük volt, amit Donnie irányított – írta a Mirror.

Az ikrek három évesek voltak, mikor cirkuszi látványosság lettek. Ekkor a szülőket, Eileen és Wesley Gaylont már egy ideje kapacitálták erre, ők egy ideig ellenálltak, de aztán beadták a derekukat, mivel kilenc gyerekük volt, az iskolák pedig nem voltak hajlandók fogadni az ikreket.

Három évtizeden át járta az utakat a család az Egyesült Államokban, Kanadában, Latin-Amerikában.

Az ikrek 39 évesen nyugdíjba vonultak, vettek egy házat Daytonba, és ott telepedtek le. Önellátók voltak, egyik öccsük, Jim és annak felesége, Mary segített nekik. Tudtak magukra főzni, mosni, zuhanyozni, arcukat például egymásnak borotválták.

Aktívak voltak a helyi közösségükben, egy rájuk szabott kerekesszékkel közlekedtek. Szerettek volna megházasodni és gyereket vállalni, de erre nem volt módjuk az állapotuk miatt.

Az összenövésük miatt nem igazán tudtak egyszerre feküdni, ami azt jelentette, hogy felváltva aludtak.

Így volt ez egészen 2010-ig, mikor egy egyedi gyártású székágyat kaptak, ami lehetővé tette, hogy mindketten tudjanak aludni.

Ronnie és Donnie egészen más személyiség volt, még politikai nézeteik is eltérőek voltak. Időnként verekedtek is egymással. Jim szerint Ronnie nagyon szerette a hasát, Donnie pedig az volt, aki nagyrészt elvégezte a házimunkát.

2009-ben kerültek kórházba, miután Ronnie vérfertőzést szenvedett és vérrög alakult ki a tüdejében. Ezután már egész nap ellátásra szorultak.

63 évesen ők lettek a világ legidősebb sziámi ikerpárja, az addigi csúcstartó az olasz Giacomo és Giovanni Battista Tocci. Ekkor megvalósulhatott az ikrek nagy álma, bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe.

2020. július 4-én, 68 évesen és 253 naposan hunytak el szívelégtelenségben.

Az utánuk következő legidősebb (női) sziámi ikerpár Lori és George Schappell volt, akik április 7-én hunytak el 62 évesen. Ők a fejüknél voltak összenőve, benne létfontosságú erekkel, az agyuk 30 százaléka is közös volt. George sikeres country-énekes volt, Lori díjnyertes bowlingos.

A sziámi ikrek ritkák, becslések szerint minden 250 000 ikerszületésből egy ilyen. Sokan nem is élik túl az első hónapokat az összenövésük mikéntje, kiterjedése miatt.

The post Ilyen volt a leghosszabban élt sziámi ikerpár élete first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!