Influenszerekkel az őrület ellen

1 hét ezelőtt 16



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Üdv! Hírlevelünkben (ami nem az egyedüli) bemutatjuk az elmúlt nap legfontosabb anyagait.

VÁLASZTÁS

Dobrev és Karácsony 150 ember előtt üzent Magyar Péternek a baloldali fellegvárban. Lehet, kicsit már unalmasak vagyunk, nincsenek érdekes családi drámáink, mint másoknak - mondta Karácsony Gergely a salgótarjáni ellenzéki gyűlésen, ami egy kicsit máshogy nézett ki, mint a Tisza párt debreceni rendezvénye egy nappal korábban.

Felmondott a Magyarságkutató Intézetnél Borvendég Zsuzsanna, hogy a Mi Hazánknak kampányolhasson, miután kiderült, hogy őt nem rúgták ki automatikusan az állami állásából, miután képviselőjelölt lett.

Felcsúton már most végeredményt lehetne hirdetni a polgármester-választáson, de felbukkant egy merész független, aki széket szeretne legalább a hagyományosan csak fideszesekből álló képviselő-testületben.

Influenszerekkel az őrület ellen: Szijjártó Péter megfeszített internetes harcot kér a megafonosoktól a következő hetekre.

MAGYAR PÉTER

Magyar Péter talán soha nem mondott annyit a miniszterelnökről, mint most a lengyel Rzespospolitának: Orbán 2000 embert állított rá, megöletni nem akarja, ő az 1998-as Orbánhoz szeretne visszatérni, és Orbánnak a háború ügyében bizonyos értelemben igaza van. Börtönbe záratni nem akarja Orbánt, de vissza akarja adni az igazságszolgáltatás elvett függetlenségét, hogy ők dönthessenek róla.

  • Az adatvédelmi hatóság is vizsgálhatja, hogyan szivárogtak ki Magyar mentőszolgálati jegyzőkönyvei.

BELFÖLD

Teljes a kommunikációs káosz: a külügyminiszter az MTI-ben szállt bele kőkeményen a hirado.hu-ba, hogy az álhírt terjeszt Hszi Csin-ping magyarországi látogatásáról, Halász János pedig egy hónap után újra elmondta szó szerint ugyanazt a parlamenti felszólalását.

Az ország egyik legjobb gimnáziumában sem érezték nagyon könnyűnek a magyarérettségit: szaktanárokkal elemeztük a feladatokat, a a Magyartanárok Egyesületének elnöke két apró hibát is felfedezett.

A BME vezetése szerint akkora a forráshiány, hogy az alapvető működés is veszélybe került: Hankó Balázs felsőoktatásért felelős államtitkár az egyetemek belső forrásainak átcsoportosításával biztosítaná a béremelést, csakhogy a BME szenátusi üléséről kikerült hangfelvétel szerint az egyetem akkora bajban van, hogy költségvetési támogatást kértek a minisztériumtól, hogy ne kelljen csoportos létszámleépítéshez folyamodni 2024-ben.

KÜLFÖLD

Izrael csapást mért Gázára, miután a Hamász vállalta a felelősséget a halálos rakétatámadásért. Több mint 100 ezer embernek kellene elmenekülnie Rafahból az izraeli támadás elől.

Már az az indiai ellenzék egyik közösségi médiás kampányfőnökét is letartóztatták a választást felkavaró AI-botrány miatt: egymás után a 4., állítólag mesterséges intelligenciával hamisított videót kezdték megosztani, most egy miniszter szájába adtak robotszavakat.

Oroszország – ami nukleáris hadgyakorlatot készít elő – közölte, hogy brit katonai létesítmények is célpontokká válhatnak. Az EU az orosz LNG-szektort is szankcionálhatja, Ukrajna pedig felszólította a szövetségeseit, hogy ne ismerjék el Putyint legitim államfőnek.

  • Az Európai Bizottság lezárná a Lengyelországgal szemben indított 7-es cikk szerinti eljárást.
  • Sztrájkolni kezdtek az olasz közmédiánál a fokozódó kormányzati nyomás miatt.
  • Már törölt járatokra adott el jegyeket az ausztrál Qantas légitársaság.
  • Trump a Gestapóhóz hasonlította a Biden-kormányzatot.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!