Ingyenes szabadtéri vetítés lesz a Dugonics téren – két filmet is megnézhetünk a csillagos ég alatt

1 hét ezelőtt 11



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A 28. Szegedi Borfesztivál ideje alatt a filmek szerelmeseire is gondolt a Belvárosi Mozi. Mint tudatták, a 8. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál (ZSIFF) felvezetéseként két szabadtéri mozizásra invitálnak minden szegedit. A vetítéseknek a Dugonics tér ad majd otthont.

JÖN A LEGÉNYANYA

Május 16-án 20:30-tól egy magyar, 1989-es vígjátékot tűztek műsorra: érkezik a Dugonics térre A legényanya.

„Béláim az Úrban” avagy kis magyar abszurd, vidéki tragikomédia szegény Józsikáról, aki az egyetlen volt a faluban, akit nem Bélának kereszteltek. De nem ez volt vele a legnagyobb baj… Schwajda György prózájából Garas Dezső rendezett filmet, a fontosabb szerepekben pedig Kállai Ferencet, Eperjes Károlyt, Pogány Juditot, Kibédi Ervint, Eszenyi Enikőt, Andorai Pétert és persze Garas Dezsőt láthatjuk.

MAJD A LEFKOVICSÉK GYÁSZOLNAK CÍMŰ FILM KOCKÁI PEREGNEK A VÁSZNON

Május 23-án, 20:30-tól a Lefkovicsék gyászolnak című 2024-es magyar filmet tekinthetjük meg a csillagos ég alatt.

Lefkovics Tamás, a nagyszívű, de konok bokszedző (Bezerédi Zoltán) viszonya annyira megromlott a fiával, Ivánnal (Szabó Kimmel Tamás), hogy évek óta nem beszélnek egymással. Iván Izraelbe menekült az apjával való konfliktus elől, ortodox zsidóként ott él és alapított családot, Budapestről csak az édesanyjával (Máhr Ágnes) tartja a kapcsolatot. Az anyuka váratlan halálakor Iván a hatéves kisfiával (Leo Gagel) hazatér, hogy a zsidó hagyományoknak megfelelően egyhetes gyászt, shivát üljenek a szülői házban. A két férfin keresztül két világ feszül egymásnak, aminek a tétje a család egyesülése.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: Belvárosi Mozi FB

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!