Itt a tavasz, elő a kerékpárral!

2 hete ezelőtt 16



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Pattanjunk hát nyeregbe és irány Alsó-Ausztria, ahol hat lélegzetelállító kerékpáros felfedezőtúra vár ránk. Rejtett gyöngyszemekkel, kellemes szálláshelyekkel és kiváló vendéglőkkel. Elárulunk néhány bennfentes tippet is, amelyet csak a helyiek ismernek. Kerékpározzunk együtt, hogy megszeressük, és legyen ez a hely a kedvencünk!

Az Ybbstal-kerékpárút mentén hűs folyók, vad patakok és festői alpesi tavak kínálnak frissítő megállókat. Egyedülállóan izgalmas túra, amely az érintetlen természetben különleges erőterek mentén vezet, bájos szálláshelyekkel övezve, ráadásként rusztikus vendéglőkben csitíthatjuk éhünket.

Kell ennél több? Ha ez mégsem lenne elég, és pörgősebb élmények felé húz a szívünk, akkor a közeli Wexl Trails az ideális úti célunk, ha a flow-trail, jumplines vagy downhill kifejezésektől nem ijedünk meg. Errefelé az adrenalin, az akció és a szabadságérzés a mindennapok része. De nem csak a meredek downhill pályákon szerezhetünk életre szóló élményeket.

Wexl Trails, © Ian Ehm

Az Iron Curtain Trail (EuroVelo 13) nemcsak a kondíciót edzi, de a történelem megértését is segíti. Utunk hajdani tanknyomvonalak, határkerítések és régi bunkerek mentén vezet, kerekezve megyünk vissza az időbe, a vasfüggöny maradványait nézve. Az inspiráló Bécsi-erdőn keresztül vezető kerékpáros felfedezőtúra a történelem egy egészen más aspektusát tárja elénk.

Blockheide Natúrpark az Eurovelo 13 mentén © Franziska Consolati

A kolostorok-királyok-művészek kerékpártúra művészeti és kulturális látnivalók sokaságát kínálja. A páratlan szépségű Bécsi-erdőben kastélyok és kolostorok között kerekezve milliónyi inspirációt kapunk, a moderntől a klasszikusig mindet magunkévá tehetjük.

Thallern birtok a Klöster Kaiser Künstler kerékpárúton © Tomas Slavik


Retz környékén a Weinviertelben a bor bájos kis házakban lakik, és tárt ajtókkal várja a megszomjazó kerékpárosokat. A Retz körüli kerékpáros csillagtúrák szőlőskertek mentén navigálnának, a legszebb pincesorokon keresztül vezetnek végig bennünket.

Zipf Mailberg pincesor, © Romeo Felsenreich


“Töltődjünk fel ” mottóval kerekezünk a Duna-menti kerékpárúton, ahol a Wachau közvetlen vízparti helyszínei kínálnak pihenőket. Érdemes a Duna mindkét partját felfedezni, teraszos szőlőskertek, borozók és éttermek tarkítják az EuroVelo 6-os kerékpárút ezen szakaszát.

Duna-menti kerékpárút, Weitenegg látképe © Franziska Consolati


Az összes kerékpáros felfedezőtúra az also-ausztria.info/kerekparos-felfedezoturak oldalon található

Alsó-Ausztria kerékpáros felfedezőtúrái részletesen

Az Ybbs és az Erlauf mentén

Ybbstal-kerékpárút, 108 km
Kerékpározzon az Ybbstal kerékpárúton, és érezze magát olyan jól, mint hal a vízben.
Erlauftal-kerékpárút, 59 km
A Lunzból Pöchlarnba vezető Erlauftal kerékpárút még egy viszonylag új felfedezetlenebb útvonal.

Duna menti kerékpárút Eurovelo 6

Ybbs-Bratislava 210 km szakasza
A Duna egy erőteljes folyó: vize nagy mennyiségű energiát termel, és aki elkerékpározik mellette, maga is megtapasztalja ezt az erőt.

Iron Curtain Trail Eurovelo 13

Kerékpáros útvonal szakasz, Gmünd-Retz 199km
Az EuroVelo 13, vagyis az Iron Curtain Trail kerékpárúton a közelmúlttal ismerkedhetünk. A múlt relikviái itt történeteket mesélnek.

Wexl Trails

Panoramatrail 61 km, Trailpark 22 km
Hegyek, szabadságérzet és adrenalin? Akkor öltözzünk be bringásnak, pattanjunk nyeregbe és irány a Wexl Trails.

Kerékpáros körtúrák Retz körül

Reblaus-Express kerékpárút, 50 km; Weinviertel DAC kerékpárút, 56 km; Weinveritel Kellergassen kerékpárút, 51 km; Bor és kultúra kerékpárút, 56 km.
Ritkán fordul elő, hogy egy kulturális helyszínre kerékpárral is be lehet hajtani. A Retz környéki pincesorok kivételt képeznek.

Kolostorok-királyok-művészek kerékpártúra

Thallern/Gumpoldskirchenből, 60 km
Egyik inspiráció éri a másikat a művészetet és a kultúrát kedvelő kerékpárosok számára a ezen a kerékpárúton.

The post Itt a tavasz, elő a kerékpárral! first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!