Ivancsics Ilona a Szomszédok ikonikus helyszínein nosztalgiázott: „Vágási Feri volt a gazdagréti Batman”

1 hét ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A korhű kellékekkel készült fotó­sorozat azért is különleges, mert Ivancsics Ilona 10 kilós ­fogyása után újra pont olyan karcsú, mint a sorozat forgatás idején. Természetesen Vágási Jutka az egykori munkahelyére volt a leginkább kíváncsi.

A kész példakép

Azt mondja, különleges érzés visszatérni abba az iskolába, ahol 13 évig forgatták a Szomszédokat. „Sok minden változott, mégis minden ismerős, ám ami a legfurcsább, az az, hogy az udvaron megnőttek a fák. Nagyon boldogan gondolok vissza azokra az évekre. Emlékszem, hogy hétvégente voltak a suliban a forgatások, és azok a gyerekek lehettek itt, akik egész héten jól viselkedtek. Jutalom volt, hogy a sorozatban szerepelhettek. A szerepem szerint ének- és rajztanár voltam, általában énekórákat tartottam, mert a rendezőnk, Horváth Ádám is nagyon muzikális volt, érdekelte őt a téma. Jutka egy mintatanár, mintaanya, mintafeleség volt, ettől mindig ódzkodtam, mert én az életben sokkal szertelenebb voltam. Mondtam is Ádámnak, hogy írjon nekem kicsit mást, de ő ragaszkodott ahhoz, hogy Jutka igazi példakép maradjon. Végül persze igaza lett, a közönség szeretete mindenért kárpótolt” – mesélte Ivancsics Ilona.

Újra lendületben

Amire még büszke a színésznő, az az, hogy bár 24 éve lett vége a Szomszédoknak, ugyanannyi kiló, mint akkoriban. „Ez nagy szó! Volt egy nehezebb időszakom, akkor felszaladt rám némi felesleg. A bánatevésnek az lett a következménye, hogy nem szívesen néztem tükörbe. Végül csak rávettem magam a változásra: szerettem volna 10 kilótól végérvényesen megszabadulni, és sikerült is. Hiszek a természetes dolgokban, ezért is örültem nagyon, amikor rátaláltam egy testsúlycsökkentő innovátorra, amelyben rengeteg gyógynövény található. Például a Fülöp-szigeteken termő banaba fa levele, amelyről a helyi gyógyítók azt mondják: hatására a zsírok fele képes csak lerakódni. Vagy az indiai csalán, ami az anyagcsere felturbózásáért és a zsírok kiürítéséért felelős. Nem kellett lemondanom semmiről, mivel jelentősen csökkent az étvágyam” – magyarázta a színésznő.

A karakán igazgatójelölt

No de vissza a nosztalgiázáshoz! Ilona sok jó és kevésbé jó emléket is fel tud idézni a Szomszédok forgatásáról. „Miután megszületett a kisfiam, hoztam magammal őt is a forgatásokra, ha felvétel volt, kint az udvaron játszott. Egyik alkalommal hiába végeztem a munkával, mentem ki, és kerestem, nem találtam a gyereket. Kiderült, hogy egy apuka elvitte biciklizni. Egyből lezajlott előttem, hogy gyermekrablás történt… Fél óra is eltelt, mire visszajöttek. Elmeséltem Horváth Ádámnak, hogy majdnem ellopták a gyerekem, erre ő pár hét múlva beleírta az egyik epizódba, hogy eltűnt Matyi, a filmbeli kisfiam. Nemcsák Karcsival, a gazdagréti Batmannel kerestük meg” – emlékezett vissza nevetve Ilona. Arról is beszélt, hogy szerinte mi lett volna a karakterével, hogyha folytatódik a sorozat. „Hávellel, az iskola igazgatójával mindig sokat vitatkoztunk. Ő szerényebb volt, nekem karakánabb volt a habitusom, szóval szerintem idővel megkaptam volna az igazgatói pozíciót” – tette hozzá mosolyogva.

Ladával a szülészetre

A gazdagréti emléktúrán Taki bácsi Ladájának másolata is előkerült. Ilona azt mesélte, Jutka csak egyszer utazott a Zenthe Ferenc által alakított népszerű karakter mellett, amikor a kórházba siettek vele, hogy megszülje egyetlen ­kisfiát, Matyit.

Kiemelt kép és fotók: Archív

The post Ivancsics Ilona a Szomszédok ikonikus helyszínein nosztalgiázott: „Vágási Feri volt a gazdagréti Batman” first appeared on Story.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!