Izgalmas Szegedi Majális: kiváló hangulat, tűzijáték félig-meddig világosban, és áramszünet a Kozmix koncerten

2 hete ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Nagyot szólt az idei Majális, ugyanis újdonságokkal debütált szerdán a Kozmix Szegeden. A telt házas rendezvény egyébként remek hangulatban telt, adott volt a vidámparki hangulat a Ligetben, majd este a Kozmix is letette az asztalra azt, amit kellett, viszont akadt egy kis gubanc is, ugyanis a koncert közben elment az áram. Mindezek előtt a Széchenyi téren is rengetegen voltak kíváncsiak az ünnepi hangversenyre, ami elképesztő hangulatot hozott a belvárosba, majd jött a tűzijáték. Utóbbi félig-meddig világosban…

Kozmixon elment az áram, kétszer is – kaptuk az üzenetet több Szeged365 olvasótól még szerdán este. Mint olvasóink írták, Lányi Lala nem volt boldog, ám “megoldották egy kis tűzzel”, hiszen a tűzzsonglőr addig szórakoztatta a nézőket, amíg orvosolták a problémát. Az olvasóinktól kapott videókból az is kitűnt, hogy a nézőközönség nem csüggedt az áramszünet miatt, ugyanis Hofi Géza ikonikus dalainak sorait kezdték el énekelni, így felcsendült a “kell egy kis áramszünet, időnként mindenkinek” is.

@szeged365

“Kell egy kis áramszünet, időnként mindenkinek…” Még a Kozmix szegedi koncertjén is!

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365 @szeged365

Áramszünet is akadt a Kozmix koncerten, Szegeden…

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365

TECHNIKAI GUBANC VOLT A HÁTTÉRBEN

A probléma okára rákérdeztünk a szervezőknél is, mint Rácz Attilától, a Szegedi Városkép és Piac ügyvezetőjétől megtudtuk, az áramszünetet az okozta, hogy egyik, a Kozmix által telepített eszköz miatt a biztosíték lecsapódott. A szünet egyébként nem tartott sokáig, gyorsan orvosolták a problémát, és remek hangulatban dübörgött tovább a majálisi koncert a Ligetben.

TŰZIJÁTÉK A SZÉCHENYI TÉREN, VILÁGOSBAN

Mindezek mellett a Széchenyi téren is ünnepi hangulat uralkodott. Több mint 15 év után csendült fel újra a zenei irodalom egyik legnagyobb alkotása Szegeden. Itt Botka László, polgármesterünk ünnepi beszéde után a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Vaszy Viktor Kórus közös, ingyenes, ünnepi koncerttel köszöntötte Magyarország uniós csatlakozásának huszadik évfordulóját. A hangverseny felemelő volt, Beethoven IX. szimfóniája zengte be a Széchenyi teret, majd jött a tűzijáték. Utóbbinál többen is kifogásolták azt, hogy nem várták meg, amíg besötétedik, hanem 8 óra előtt egy kicsivel már elkezdődött durrogás.

“Szegedi érdekesség, avagy tűzijáték világosban. Valami mintha látszott volna belőle, de sajnos nagyobb volt a hangja mint a látványa… Értem én, hogy a munka ünnepe után másnap dolgozni kell menni, de az a fel óra, hogy sötét legyen, igazán belefért volna” – írta egy tag az egyik helyi csoportban.

Ettől függetlenül egy igazán élménydús és remek május elsejei napot tudhatunk magunk mögött Szegeden, és nincs megállás: két hét múlva startol a Szegedi Borfesztivál és a Szeged Napja ünnepségsorozat! Már alig várjuk…

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!