Izrael Rafahban kiadott evakuálási utasítása elfogadhatatlan – állítja az EU külügyi vezetője

1 hét ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Az izraeli hadseregnek a rafahi civilek számára kiadott evakuálási parancsa a legrosszabbat vetíti előre: még több háborút és éhínséget; ez elfogadhatatlan – figyelmeztetett hétfőn az X-en közzétett jegyzésében Josep Borrell, az Európai Unió kül-és biztonságpolitikai főképviselője.

Az EU a nemzetközi közösséggel együtt cselekedhet és cselekednie is kell, hogy megakadályozza ezt a forgatókönyvet

– tette hozzá.

Borrell felhívta a figyelmet: Izraelnek le kell mondania a szárazföldi offenzíváról, és végre kell hajtania az ENSZ Biztonsági Tanácsának márciusi határozatát, miszerint azonnali tűzszünet szükséges Izrael és a Hamász között.

Az izraeli hadsereg hétfőn a terület elhagyására szólította fel a Rafah keleti részén élő civileket. Bejelentette egyúttal, hogy korlátozott műveletre és nem Rafah elfoglalására készül.

Egyiptomi közlések szerint a rafahi határátkelőn keresztül humanitárius segélyszállítmányok még hétfőn is átjutottak az övezetbe.

Josep Borrell felhívta az izraeli kormány figyelmét, hogy továbbra is kötelessége, hogy teljes körű, biztonságos, gyors és akadálytalan hozzáférést biztosítson a humanitárius segélyekhez a rászorulók számára.

(MTI)

The post Izrael Rafahban kiadott evakuálási utasítása elfogadhatatlan – állítja az EU külügyi vezetője first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!