Javítóintézetbe küldenék a pécsi gimnazistát, aki lehúzta újszülött gyermekét a vécén

2 hete ezelőtt 4



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Vádat emelt a Baranya Vármegyei Főügyészség azzal a pécsi gimnazistával szemben, aki a kollégium vécéjében megszülte, majd meggyilkolta az újszülött gyermekét. 

Kutas Tamás, a Baranya Vármegyei Főügyészség  szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolt lány még nem volt 16 éves a cselekmény elkövetésekor, ezért maximum tíz év szabadságvesztés szabható ki vele szemben.

Hozzátette, az ügyészség javítóintézeti nevelés kiszabására tett indítványt. Ez egytől- négy évig terjedhet.

A vádirat szerint a lány az egyik januári este a kollégiumi szobájában feküdt, de olyan erős görcsei voltak, hogy nem tudott elaludni miatta. Az éjszaka során többször is kiment a mosdóba, azonban a görcsei nem szűntek meg.

Később erősen vérezni kezdett, majd a hajnali órákban a vécécsészébe szülte koraszülött gyermekét, azt lehúzta és megpróbálta az újszülöttet lenyomni a vécékagylóban.

– közölte az ügyészség.

A szülés miatt erősen vérző lány szólt a szobatársának, aki ezt követően értesítette az egyik nevelőt, aki kihívta a mentőket. A kiérkező mentősök azonban már csak a baba halálát tudták megállapítani. Úgy tudjuk, hogy a lány azzal védekezett, hogy nem tudott arról, hogy terhes.

The post Javítóintézetbe küldenék a pécsi gimnazistát, aki lehúzta újszülött gyermekét a vécén first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!