John Goodman könyörgött Spielbergnek, hogy ne kelljen újra Frédit alakítania

1 hét ezelőtt 10



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Amikor kiderült, hogy élőszereplős film készül a 60-as évek népszerű rajzfilmsorozatából, a Frédi és Béniből, akkor a casting során Frédi szerepére felmerült Jim Belushi, Dan Aykroyd, Bill Murray és Chevy Chase neve is, ám végül mindegyiküket túl soványnak találták. Így került a képbe John Goodman, aki épp Steven Spielberg 1989-es filmje, az Örökké olvasópróbáján vett részt, amikor a Frédi és Béni megfilmesítési jogait felvásárló legendás rendező kijelentette:

Hölgyeim és Uraim, mielőtt belekezdünk, szerenték valamit mondani: megtaláltam a Kovakövi Frédimet.

Goodman már akkor sem örült túlzottan a lehetőségnek, sőt, úgy érezte, hogy belekényszerítették a szerepbe. A Flinstone családot végül 1994-ben mutatták be, Goodman mellett többek között Kyle MacLachlannel, Halle Berryvel és Elizabeth Taylorral a szereplőgárdában. A film ráadásul komoly kasszasiker lett, Spielbergék pedig azt tervezték, hogy – a Vissza a jövőbe-filmek mintájára – egyszerre két folytatást is leforgatnak hozzá.

A film rendezője, Brian Levant a napokban felidézte egy interjúban, hogy Goodman annyira nem akarta, hogy az általa eleve nem kedvelt karakterrel azonosítsák, hogy végül kért egy találkozót Spielbergtől, akinek egy ponton már könyörgött, hogy „hadd ne kelljen ebből többet csinálnia.” A vége az lett, hogy – a pénzügyi siker ellenére – egy színészt leszámítva, a teljes szereplőgárda visszautasította a folytatásban való részvételt. A Flinstone család 2 – Viva Rock Vegasban így már Mark Addy játszotta Frédit, míg Béni szerepét Stephen Baldwinra osztották. A 2000-ben bemutatott folytatás nagyon hasalt a pénztáraknál, az 59,5 millió dolláros bevétel még a 83 millió dolláros költségvetést sem termelte vissza. Azóta sem készült újabb folytatás A Flinstone családhoz, a kőkorszaki szakiságtól megmenekülő John Goodmant viszont nagyon változatos szerepekben láthattuk.

The post John Goodman könyörgött Spielbergnek, hogy ne kelljen újra Frédit alakítania first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!