Jordánok tűntek el és haltak meg a mekkai zarándoklaton

1 hét ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Tizennégy jordániai állampolgár életét vesztette, továbbá tizenheten eltűntek a mekkai zarándoklaton – közölte vasárnap az ammáni külügyminisztérium. A tárca tájékoztatása szerint az elhunyt zarándokok közül legalább hatan hőgutát kaptak.

A szaúd-arábiai Mekkában pénteken kezdődött a muszlim hívők éves nagy zarándoklata, a háddzs. A szaúdi statisztikai hivatal szerint az idén több mint 1,8 millióan zarándokolhatnak el az iszlám vallásúak szent városába, ahol hétfőre 47 Celsius-fokos hőséget jeleztek előre. A háddzs szerdáig tart.

A szaúdi egészségügyi minisztérium már csütörtökön figyelmeztetést adott ki a hőhullám miatt, azt tanácsolva a hívőknek, hogy igyanak sok vizet és a nap legmelegebb óráiban maradjanak fedett területen. Tavaly is több mint tízezer, hőséggel kapcsolatos megbetegedést regisztráltak a háddzs során, ennek 10 százaléka hőguta volt.

Az utóbbi harminc évben emberek százai vesztették életüket a zarándoklatok során történt tragédiákban, a legsúlyosabb tragédia 2015-ben történt, amikor legkevesebb 2070 embert halálra tiportak a tömegben.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!