Juhász Dorka valósággal berobbant a WNBA-be

10 hónapja ezelőtt 30



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A Minnesota Lynx 80-78-ra legyőzte a házigazda Washington Mystics együttesét az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokság (WNBA) szombati játéknapján. Az NCAA 1-es ligából, a Connecticut Egyetem csapatából áprilisban draftolt Juhász Dorka a kezdőötös tagjaként hét pontot dobott, leszedett nyolc lepattanót, és volt három asszisztja is – azaz tevőleges részt vállalt csapata első szezonbeli győzelméből.

A Minnesota korábbi mind a hat összecsapásán vereséget szenvedett, 2007 óta ez volt a legrosszabb idénykezdete. A mostani győzelemmel azonban elmozdult az utolsó helyről a 12 csapatos WNBA-ben.

A 23 éves magyar center a mérkőzés után úgy fogalmazott: „A győzelem nagyon sokat jelent főleg mentálisan, nekem is nehéz volt feldolgozni, hogy az első meccseket elveszítettük, de ezzel a csapattal élmény játszani”.

Juhász hiába újonc, mégis a legutóbbi két mérkőzésen már kezdőként lépett pályára és több mint 30 percet – Washington Mystics ellen 33 perc 38 másodpercet – töltött a parketten töltött. Ez elég ritka, valósággal berobbant a WNBA-be, ami kifejezetten a bizalom jele. Cheryl Reeve, a Minnesota Lynx vezetőedzője az MTI kérdésére elmondta, eredetileg nem számoltak azzal, hogy már az első idényben ilyen mértékben alapemberként támaszkodnak az újonc magyar játékosra, de Juhász Dorka kimagaslik a játékintelligenciában.

A Lynx legközelebb magyar idő szerint csütörtök hajnalban lép pályára a New York Liberty vendégeként..

The post Juhász Dorka valósággal berobbant a WNBA-be first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!