Júliusban kétszer is olyan meleg volt a Duna, hogy Pakson csökkenteni kellett a termelést

7 hónapja ezelőtt 14



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A Paksi Atomerőmű termelését a Duna hőmérsékletének emelkedése miatt kétszer csökkenteni kellett Júliusban során – írta a vg.hu a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) alapján.

A MEKH elemzése szerint júliusban folytatódott a hazai bruttó rendszerterhelés csökkenése, ami – kiegészítve a háztartási méretű kiserőművek (HMKE) előzetes termelés becslésével, 4,4 százalékkal volt alacsonyabb, mint tavaly júliusban. A HMKE-termelés nélkül a rendszerterhelés csökkenése 6,88 százalékos volt.

Az erőművi termelés gyakorlatilag változatlan maradt az előző év júliusához képest, ugyanakkor júniushoz képest közel 17 százalékkal nőtt. A gázerőművek közül a Gönyűi Erőmű visszatért a termelésbe a hónap elején, viszont nem termelt. Összességében a gázos erőművek teljesítménye közel 10 százalékkal volt alacsonyabb, mint tavaly júliusban.

A hazai fosszilis erőművek termelése 7,5 százalékkal maradt el az előző év júliusáétól.

A naperőművi termelés maximuma ebben a hónapban 2648 MW volt, ami 46,13 százalékos növekedés az előző év júliusához képest. Összességében a megújuló termelés 69,2 százalékkal volt nagyobb a tavalyinál.

The post Júliusban kétszer is olyan meleg volt a Duna, hogy Pakson csökkenteni kellett a termelést first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!