Kakaós csigákat és 850 forintot raboltak el egy gyerektől a ceglédi vasútállomáson, majd arra kényszerítették, hogy vegyen még élelmiszert

1 hét ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Kiraboltak egy kiskorú gyereket a ceglédi vasútállomáson. A támadó pénzt és élelmet követelt a fiútól, majd arra kényszerítette, hogy vegyen neki a bankkártyájával élelmiszert. A Ceglédi Járási Ügyészség rablás bűntette és lopás miatt állítja bíróság elé az elkövetőt.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a elkövető már régóta nem dolgozott sehol. Tavaly szeptemberben rajtakapták, hogy lenyúlt két parfümöt az egyik helyi bevásárlóközpontban. Két hónappal később viszont már egy iskolás gyereket szemelt ki magának a ceglédi vasútállomásnál.

Odalépett hozzá, hogy pénzt és élelmet szerezzen. Amikor megkérdezte a 15 éves fiút, hogy van-e nála pénz, akkor a kiskorú adott neki 350 forintot a tárcájából. A terhelt eltette a pénzt, de többet követelt azzal, hogy neki élelmet kell vennie.

Ekkor a fiú további 500 forintot adott át neki. Ezután az elkövető át akarta kutatni a fiú táskáját, hogy van-e benne valami ennivaló. Ezt a fiú nem akarta megengedni, és átadta a táskájában lévő két kakaós csigát a férfinak.

Az elkövetőnek ez sem volt elég, ezért még több pénzt követelt. Miután a gyerek közölte, hogy nincs több pénze, csak egy bankkártyája, arra szólította fel, hogy vegyen fel neki azzal készpénzt. A fiú próbált kitérni a kérés elől azzal, hogy mindjárt indul a vonata, amit el kell érnie, azonban ekkor a férfi azt mondta, hogy akkor az állomás várójában lévő üzletben vegyen neki élelmiszert.

– közölte az ügyészség.

A gyerek nem akart venni neki, ezért a rabló azzal fenyegette, hogy leszúrja, ha nem teszi azt amit kér. A kiskorú teljesítette a férfi kérését és kifizette a vádlott által választott termékeket bankkártyájával a boltban.

A férfi a peronon is követte a fiút és közben folyamatosan azzal fenyegette, hogy leszúrja, ha nem segít neki több pénzt szerezni. A gyereknek végül az állomás aluljárójában sikerült segítséget kérnie egy felnőttől.

The post Kakaós csigákat és 850 forintot raboltak el egy gyerektől a ceglédi vasútállomáson, majd arra kényszerítették, hogy vegyen még élelmiszert first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!