Káoszt hozott az apokaliptikus dubai vihar

1 hét ezelőtt 15



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Az Öböl-menti országokat sújtó esőzésben már húsz ember vesztette életét.

Ománban, ahol évente 140-200 mm csapadék hullik, kevesebb mint 24 óra alatt 254 mm eső esett. A térségben hetvenöt éve nem esett ennyi eső.

Víz alatt vannak repülőterek és autópályák, beáztak bevásárlóközpontok. A térség nagyobb városaiban egész lakónegyedek váltak megközelíthetetlenné.

Az Egyesült Arab Emírségek kormánya azt javasolta alkalmazottainak, hogy otthonról dolgozzanak, a magániskolák a távoktatásra álltak át. Ománban bezártak a kormányhivatalok és az iskolák, 1400 embert óvóhelyekre evakuáltak.

A dubaji reptéren ragadt utasok arról panaszkodtak a BBC-nek, hogy fogytán vannak vízből és élelemből. Tájékoztatást és segítséget nem igazán kapnak. 120 járatot töröltek, 15 járat késik.

Egy hetvenes éveiben járó skóciai házaspár 13 órája vesztegel az egyik dubaji reptéren, ahol nem ettek semmit, csak egy kávét ittak.

A tíz éve Dubaiban élő és tanárként dolgozó brit Matt Weir arról számolt be, hogy kedd délután koromfekete lett az ég, é apokaliptikus lett minden. Látta, ahogy közeledik a vihar. Szakadni kezdett az eső, mire hazaért, úgy nézett ki, mintha ruhástól egy kádból szállt volna ki.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!