Karsai Dániel reagált a két doboz Xanax bevételét ajánló megafonos szavaira

1 hét ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Az elmúlt napokban több helyről elhangzott, hogy az életről csak Isten dönthet. Ebben a kontextusban kissé meglepő módon az orális szex is felmerült. Most erről szeretném kifejteni az álláspontomat

– írja a Facebookon a gyógyíthatatlan ALS-betegségben szenvedő alkotmányjogász, Karsai Dániel, aki hónapok óta küzd az aktív eutanázia törvényi elismeréséért. Bár nem nevesíti, de Karsai mindenekelőtt Szakács István, a Megafon képzésén is részt vevő győri influenszer botrányára utalhat, aki egy TikTok-élőzés során mondta a következőt:

Karsai Dániel kapja be… Azért, mert az életről egyedül a jóistennek van joga rendelkezni. A Karsai Dániel annyira izél. Tehát ha annyira olyan állapotban érzi magát, vegyen be két doboz Xanaxot, oszt viszon’ látásra.

Mondatai akkora felháborodást keltettek, hogy Szakács először bocsánatot kért, majd bejelentette, hogy egy jó darabig (talán örökre) visszavonul a közéleti kommentártól, mert az intenzív TikTokozás rosszat hozott ki belőle, és nem jó hatással volt a mentális egészségére.

Karsai a posztban nem a megszólalást minősíti, inkább a szabad akarat fontosságáról mondja el a véleményét:

Én vallásos vagyok. Hiszek abban, hogy egy felsőbb entitás teremtett minket. Ugyanakkor a teremtés nem lenne teljes a szabad akarat nélkül. Ha nem tudunk elkövetni jót és rosszat egyaránt, nem lenne értelme a létezésnek

– írja, hozzátéve, hogy még ha fel is tesszük, hogy az életvégi döntés meghozatala „rossz”, evilági, azaz jogi eszközökkel megtiltani akkor sem lehet. Az Isten által adott szabad akaratot ugyanis nem lehet korlátozni, ám ez szerinte természetesen nem jelenti azt, hogy akkor engedélyezzük a gyilkosságot, gyerekek abuzálását, a korrupciót is. A mások sérelmére elkövetett „rosszat” nem szabad hagyni. Sok esetben jogi eszközökkel is fel kell ellene lépni. De Karsai úgy gondolja, hogy ha más nem sérül, mint például az életvégi döntések meghozatala esetében, úgy a szabad akarat nem akadályozható.

Ez Isten és ember ellen való vétek lenne. És súlyos emberi jogi sérelem. Az elmúlás ugyanis az élet része. Tehát az elmúlás: létkérdés. Az Alaptörvény egyik legszebb mondata szerint a létezés alapja az emberi méltóság. Aminek integráns része az önrendelkezési jog. Ami kiterjed az elmúlás idejének és módjának megválasztására is.
Összefoglalva Isten és az emberi jog is azt mondja: szabadságot mindenkinek!

– zárja az érvelést Karsai, aki a poszt végén üzen a magyar válogatott következő Eb-ellenfelének, a németeknek is egyet – „Németoszrág, reszkess!” – a szerdai meccs előtt.

The post Karsai Dániel reagált a két doboz Xanax bevételét ajánló megafonos szavaira first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!