Kerekes Vica a politikáról: Olyan világot élünk, ahol nem lehet már csendben maradni

2 hete ezelőtt 13



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Május ötödikén új résszel folytatódik D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című interjúműsora, amelynek vendége ezúttal Kerekes Vica színésznő lesz. Rögtön a beszélgetés elején szóba kerül, hogy Kerekes egy szlovákiai demonstráción fog beszédet mondani, az ottani tavaszi választások miatt szólal fel egy független elnökjelölt mellett.

Már régóta vallom, hogy akarom, vagy nem akarom, de olyan világot élünk, ahol nem lehet már csendben maradni. Ez van Magyarországon és Szlovákiában is. Üvölt bennem, kikívánkozik. Meglennék boldogan a kis közegemben, csinálnám a művészetemet, csak hát annyira polarizálódtunk… és Szlovákiában ugyanez van most. Olyan rohamos léptekkel változik ott is minden. Van két elnökjelöltünk és egyszerűen nem lehet hallgatni. Az egyik elnökjelölt, akit nagyon támogatok, és mint szlovákiai magyar is azt érzem, hogy kötelességem elmondani, hogy mit gondolok.

Kerekes azt mondja, hogy politikai véleményt formál, amiatt még nem érte hátrányos megkülönböztetés: „Szlovákiában és Csehországban nem tapasztaltuk eddig, hogy ha kinyitod a szád, vagy valami mellett leteszed a voksodat, akkor nem fogsz majd munkát kapni, vagy szerepeket. Most egészen más a szituáció, mert ott is nagyon erősen szimpatizálnak a magyarországi retorikával”.

Később arról beszélgettek, első szlovák sikerfilmje, A férfi mindig remél kapcsán, hogy Kerekes amiatt szexszimbólum skatulyába került.

„Hol nincs skatulya? Az emberek imádnak skatulyázni, de ez mindegy, hogy művészet, vagy az élet bármilyen területéről szól, nézd meg, tényleg mindenkit skatulyázunk. De csak azért, mert mi érezzük magunkat elveszettnek, ha nem rakunk be valakit egy fiókba, mert ez nekünk útmutatás. Én ezt annyira természetesnek éreztem, nem pánikoltam ettől, úgy éreztem, hogy ezt nem én vallom magamról, hanem ők mondják rólam… én tudom, hogy mi vagyok ott belül, és majd az idő vagy bizonyítja vagy nem, hogy még mennyi ezer szín van bennem. Ha majd ebből a világ által berakott skatulyából ki akarok kerülni, akkor majd azt mondom, hogy én ebből a szerepkörből már nem kérek. És ez volt. Azt mondtam, hogy kivonom magam ebből a közegből.”

Az epizód vasárnap látható majd a Spektrum Home műsorán, este 22:00-től.

The post Kerekes Vica a politikáról: Olyan világot élünk, ahol nem lehet már csendben maradni first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!