Két kislánnyal fürdött és aludt a Cseppkő Gyermekotthon nevelője

1 hét ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Két kislányt (egy 7 és egy 9 évest) is rendszeresen hazavitt egy nevelő a fővárosi Cseppkő utcai Gyermekotthonból. Ölbe vette őket, szájon csókolta a lányokat, birkózott velük, az ágyukban aludt az otthonban, sőt gyakran együtt is fürdött velük. Minderről több kollégája hónapok óta tudott. Többek között ez derül ki abból a – külső szakértők által írt, 2011. február 24-re elkészült – jelentésből, amelyet most – más dokumentumokkal együtt – a Népszava kért ki közérdekű adatigényléssel a fővárostól.

A lap megtudta, az érintett nevelő esetében nem indult fegyelmi eljárás, közös megegyezéssel távozott a gyermekotthonból, a rendőrség lezárta a nyomozást, azaz priusza sem lett, így most bárhol dolgozhat.

Ráadásul az otthon igazgatója, Herczeg Krisztián ugyanazt a Bárczy István-díjat kapta meg Budapesttől, amelyet a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon pedofil igazgatója, Vásárhelyi János.

Szabó Máté akkori ombudsman egymás után két vizsgálatot is indított 2011-ben a Cseppkő utcai gyermekotthonban. Jelentésében kiemelte a gyermekvédelmi jelzőrendszer elégtelen működését és problémásnak találta, hogy a pedofil gyanúba keveredett nevelő közös megegyezéssel távozhatott. Az utóvizsgálatkor a szakemberek durva verbális agressziót tapasztaltak, s felvetődött a gyerekek fizikai bántalmazásának gyanúja is.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

The post Két kislánnyal fürdött és aludt a Cseppkő Gyermekotthon nevelője first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!