Korrupció miatt vették őrizetbe az orosz vezérkari főnök helyettesét

3 hete ezelőtt 10



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Két hónapra előzetes letartóztatásba helyezte Vagyim Samarin altábornagyot, az orosz fegyveres erők híradástechnikai főcsoportfőnökségének vezetőjét, a vezérkari főnök helyettesét különösen nagyértékű vesztegetés elfogadása miatt a 235. helyőrségi katonai bíróság. Azzal vádolják, hogy állami szerződések odaítélése során különösen nagy összegű kenőpénzt fogadott el. Ha bűnösnek találják, a tábornokot nyolctól tizenöt évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

Ő a negyedik magas rangú katonai vezető, akit az elmúlt hónapban letartóztattak az orosz védelmi minisztériumban zajló tisztogatás során.

  • A múlt héten a védelmi minisztérium személyzeti igazgatóságának vezetőjét, Jurij Kuznyecovot tartóztatták le vesztegetés miatt.
  • A múlt hónapban pedig Timur Ivanov volt védelmi miniszterhelyettest tartóztatták le vesztegetés miatt, a agyanú szerint 1 millió rubelt fogadhatott el.
  • Valamint őrizetbe vették Ivan Popovot, a déli katonai körzet 58. hadseregének volt parancsnokát is, akit azzal gyanúsítanak, hogy erődítmények építésére szánt fémszerkezeteket tulajdonított el és értékesített.

Vlagyimir Putyin májusban leváltotta a 2012 óta hivatalban lévő védelmi miniszterét, Szergej Sojgut, a helyébe pedig a gazdasági ügyekben járatos volt miniszterelnök-helyettest, Andrej Belouszovot nevezte ki. Belouszov kinevezését az indokolhatta, hogy Oroszország hadigazdaságát hatékonyabban a hadsereg igényeihez igazítsa, valamint a védelmi kiadások terén felszámolja a pazarlást és a korrupciót. (Reuters)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!