Közleményt adott ki az MLSZ Ricardo Moniz eltiltása miatt

1 év ezelőtt 80



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Legalább öt percre megállt a játék szombaton a ZTE és a Budapest Honvéd mérkőzésén (0-2), amikor az 56. percében Christy Manzinga beleütközött a melegítő Honvéd-cserékbe, amiből aztán nagy lökdösődés és reklamálás lett. Bognár Tamás játékvezető végül a hazai csapat edzőjét, Ricardo Monizt állította ki, mert a szakember bement a pályára és – hivatkozva a játékosait ért rasszista inzultusokra – lehívta csapatát.

Kapcsolódó
Keményen megbüntette a ZTE edzőjét az MLSZ
Ricardo Monizt egy hónapra eltiltották.

Sokakban felháborodást keltett az eset, a Zalaegerszeg mindenesetre kiállt edzője mellett. Az MLSZ fegyelmi bizottsága egy hónapra eltiltotta kedden Monizt, ami újra olaj volt a tűzre, de alighanem a szövetségnél is érezték, hogy nagy a feszültség, mert teljesen rendhagyó módon indoklást közöltek a döntésről. Az MLSZ érvei a következők:

  • A vezetőedző a mérkőzés folyamán berohant a játéktérre. A nemzetközi gyakorlatnak megfelelően a játékosokon kívül senki, így a vezetőedző sem léphet a mérkőzés közben a játéktérre, semmilyen indokkal. A játékvezető ezért piros lapot adott Ricardo Moniznak. Általánosan a fegyelmi szabályzat 1 mérkőzésre szóló eltiltást ír elő az ilyen esetben.
  • A vezetőedző a kiállítása után a játékosait felszólította a pálya elhagyására. Aki csapatát lehívja a pályáról, és ezzel szünetelteti a mérkőzést, fegyelmi vétséget követ el, amely a világ minden országában súlyosnak minősül. Eltiltás minden labdarúgással kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől egy hónaptól – két évig.
  • Ricardo Moniz tettét követően a fegyelmi bizottság, tekintettel arra, hogy első esetben fordult elő, és remélhetően a jövőben nem ismétlődik az eset, a legenyhébb kiszabható szankciót alkalmazta.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága egy hónapra eltiltotta Ricardo Monizt, a @fc_zte vezetőedzőjét. A büntetést – amely a kiszabható legenyhébb szankció – többen tévesen értelmezik. A döntés hátterének tényeit az alábbi cikkben gyűjtöttük össze: https://t.co/ZzUlZD1bym#OTPBankLiga

— MLSZ (@MLSZhivatalos) October 26, 2022

Ezen kívül az MLSZ nyomatékosította, hogy a huhogást, a rasszizmus minden formáját elítéli, ezt pedig azzal is bizonyítja, hogy mindkét klubbal szemben eljárást indított.

The post Közleményt adott ki az MLSZ Ricardo Moniz eltiltása miatt first appeared on Rangadó.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!