Közmédia: A „magyar emberek érdekében” nem engedünk a Magyar-féle zsarolásnak

1 hét ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

„Az európai parlamenti és az önkormányzati választások előtt ismételten megkísérelnek nyomást gyakorolni a közmédia vezetőire, munkatársaira, semmibe véve az általuk hangoztatott jogszabályokat. Tekintettel arra, hogy a közmédia működését törvények szabályozzák, senkinek nincs joga azokat a szabályokat felülírni, csak azért, mert saját egyéni érdekei vagy politikai ambíciói úgy diktálják”- reagálta a Közmédia Választási Irodája Magyar Péter bejelentésére, miszerint ha 10 napon belül nem kapnak választ a köztelevízió vezetőitől, hogy melyik nap vitatkozhatnak élő adásban, akkor ott lesznek a köztévé Kunigunda utcai épületénél, és addig nem mennek haza, amíg nem engedik meg, hogy beolvassák a követeléseiket, vagy leüljenek egy élő vitára Deutsch Tamással, Dobrev Klárával, Gyurcsány Ferenccel, Orbán Viktorral vagy akivel akarják. A közmédia közleménye szerint 2011 óra minden választás előtt felállítják a Választási Irodát, ami felügyeli, hogy a köztelevízió és a közrádió műsoraiban, felületein a jogszabályban meghatározottak szerint jelenjenek meg a pártok, jelölő szervezetek. A közleményük szerint a közmédia

„fenyegetésnek, zsarolásnak, erőszakos cselekményeket előrevetítő magatartásnak akkor sem enged, ha ez veszélyeztetné a működését. Minden rendelkezésre álló eszközzel meg fogja védeni a rá bízott javakat, médiafelületeket, a munkatársak testi- és szellemi épségét.”

Hozzáteszik: a Magyar-féle zsarolásnak „éppen a magyar emberek érdekében nem enged sem a Duna Médiaszolgáltató Zrt., sem pedig a tartalom-előállító MTVA.”

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!