Közösen indul a DK, az MSZP és a Párbeszéd az EP-választáson

4 hete ezelőtt 18



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A DK, az MSZP és Párbeszéd közös, stratégiai együttműködésről szóló megállapodást kötöttek, ez a megállapodás az Orbán-rendszer leváltásáról szól

– jelentette be csütörtökön délben Dobrev Klára, a DK árnyék-miniszterelnöke. A Magyar Hang tudósítása szerint a kormány erkölcsileg válságba sodorta az országot, „a pedofilbotrány rávilágított ennek a fideszes hatalomgyárának a mérhetetlen amoralitására”. Azt is mondta, hogy emellett ma nehézséget okoz a mindennapi élet is.

Dobrev Klára szerint az ellenzéki oldal is szétforgácsoltabb, mint bármikor. Ez a széthúzás nehézzé teszi az amúgy többségben lévő kiábrándultak politikai erővé formálódását. Ezért a három párt úgy döntött, hogy a válságra közös, baloldali, zöld választ adnak. Az első lépés a közös fővárosi lista, közös EP-lista és közös jelöltek, majd 2026-ra is így készülnek, közös miniszterelnök-jelölttel is.

Karácsony Gergely főpolgármester arról beszélt, hogy az együttműködésnek nincs alternatívája, csak ez erősíti fel a változást akaró emberek hangját. Világos alternatívát is kell adni, nem elég azt mondani, hogy nem akarják az Orbán-rezsimet, azt is el kell mondaniuk, hogy mit ajánlanak helyette.

Most nyílt meg a valódi lehetőség az út arra, hogy Orbánt visszaszorítsuk és 2026-ban megverjük

– mondta Kunhalmi Ágnes. Az MSZP társelnöke szintén az összefogás fontosságáról beszélt, úgy fogalmazott, hogy „nincs 2026, 2024 nélkül”.

The post Közösen indul a DK, az MSZP és a Párbeszéd az EP-választáson first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!