Lando Norris pályafutása első futamgyőzelmét szerezte Miamiban

1 hét ezelőtt 14



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Fordulatos versenyt követően Lando Norris karrierje első futamgyőzelmét aratta a Formula-1-es Miami Nagydíjon.

Max Verstappen tökéletesen rajtolt, Charles Leclerc viszont csúnyán beragadt, amivel feltartotta csapattársát, Carlos Sainzot, így megpróbált előre vetődve előzni Sergio Pérez. A káoszból végül nevető sokadikként Oscar Piastri került ki győztesként, az ausztrál az ötödik körben már a második helyen autózott.

Lewis Hamilton Nico Hülkenberggel csatázott, de végül a Mercedes ereje diadalmaskodott a Haasszal szemben. Apránként elkezdődött a taktikai csata is, több villámgyors kerékcserét is látott a közönség, többek között Leclerc-nél. Ekkor Sainz kiállása még váratott magára, de mivel a McLaren brutális tempót diktált, Lando Norris pedig vészesen közeledett a spanyolhoz, még gyorsan kihívták a Ferrari pilótáját.

Verstappen tőle szokatlan módon hibázott egyet, a 15-ös kanyarban elkapott egy bóját, ami a Red Bullról leesve a pályán landolt. Egy darabig ment a totojázás vele, majd rászánták magukat a bírók és virtuális biztonsági fázis jött.

LAP 22 / 57

📻: “Yeah, I hit that cone in Turn 15, check the front wing!”

It’s been plain sailing so far for Max, but he makes a mistake out front and goes over the chicane! #F1 #MiamiGP pic.twitter.com/IXsVdfrX3p

— Formula 1 (@F1) May 5, 2024

Csakhogy annyira gyorsan lezajlott a pálya tisztítása – elvégre csak egy apró bója darabkáit kellett begyűjteni – így nem mindenki tudott kerékcserével élni.

Norrisszal pedig kivárt a végsőkig a McLaren, ami elképesztően jól sült el a csapat számára.

A 30. körben ugyanis Kevin Magnussen és Logan Sargeant összeakadt egy kanyarban és úgy összetört a Williams, hogy ezúttal már valóban biztonsági autós fázis jöhetett.

Norris köszönte szépen, kereket cserélt és megtarthatta az első helyét és amikor újra beindult a verseny, már csak 25 körig kellett tartania a pozíciót. Sainz és Piastri hatalmas csatát vívott a negyedik helyért, miközben a Red Bullnak komoly gondjai voltak a kemény keverékű gumikon, Verstappen egyenesen katasztrofálisnak nevezte, ahogy fordul az autója.

A 40. körben el is kapta Piastrit Sainz, ráadásul a két autó összeért az előzés során megsérült a McLaren első szárnya, amitől viharos sebességgel csúszott vissza. Mire kiért a boxutcába, már az utolsó helyen állt, de becsületére váljék, hogy Magnussent és Valtteri Bottast így is levadászta. Olyan vehemenciával száguldott előre, hogy a fülére is szólt a csapata

Lando áll az élen, nem akarunk egy újabb biztonsági fázist…

Verstappen nem tudta ledolgozni a hátrányát, a McLaren pedig örülhetett, mert bár Alexander Albon csúnyán elszámolt egy kanyart, de a bukótérbe hajtott és nem törte össze magát, így aztán csak simán az utolsó helyre csúszott. Lando Norris profin menedzselte a versenyét, tizenöt dobogós végeredmény után pályafutása első futamgyőzelmét aratta 110. versenyén.

The post Lando Norris pályafutása első futamgyőzelmét szerezte Miamiban first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!