Lázár János szerint a BYD első körben 4 ezer, később 9 ezer embernek ad majd munkát Szegeden

1 hét ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A Rádió7 vendége volt ma Lázár János, aki Hódmezővásárhely mellett Szegedről is beszélt, sőt, a BYD-t is megemlítette. Az interjú során kiderült, hogy a Szegedre érkező kínai elektromosautó-gyárban 2025-től kezdve először 50-100, majd 350 ezer autót fognak gyártani évente.

A miniszter abból kifolyólag hozta szóba Szegedet, hogy a hódmezővásárhelyi városvezetést bírálta. Szerinte, nem a kormánynak van szüksége Hódmezővásárhelyre, hanem Hódmezővásárhelynek a kormányra. A miniszter szerint Szeged példája jól mutatja, hogy ahol van együttműködés, ott pártállástól függetlenül meg tudják találni a közös hangot a kormányzattal.

ELSŐ KÖRBEN 4 EZER MUNKAVÁLLALÓVAL KEZDENEK A BYD-BEN

Botka László szegedi polgármester húsz éve nagy ellenfele a Fidesznek, de minden szembeállást félre tudtak tenni a felek, s közösen hozták a városba a világ egyik legnagyobb, új típusú autógyárát, a BYD-t. Itt 2025-től kezdve először 50-100, majd 350 ezer autót fognak gyártani évente, s az üzem első körben 4 ezer, később 9 ezer embernek ad munkát.

Lázár szerint ez a fejlesztés a bizonyíték arra, hogy ha egy polgármester normálisan viselkedik, nem a különbözőségeket keresi, a feszültséget gerjeszti, akkor a városa érdekében együtt tud dolgozni a Fidesz-KDNP-s kormánnyal – mondta a Promenad24 szerint a miniszter. A miniszter azt is kiemelte a rádiós interjú során, hogy csak márciusban 952 ezer ország- és vármegyebérletet adtak el.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!