Lázár: Rogán Antalnak semmi köze nem volt a kegyelmi botrányhoz. Otthon aludt.

2 hete ezelőtt 4



bohócdoktor szja 1% felajánlás

„Egyáltalán nem tartom ördögtől valónak, ha nem leszek politikus 2026-ban” - mondta Lázár János építési és közlekedési miniszter a Jelennek. Lázár azt már korábban bejelentette, hogy nem indul a 2024-es választásokon egyéni képviselőjelöltként, most azonban belengette a politikától való teljes visszavonulást. „Már kinőttem abból a korból – jövőre 50 éves leszek – hogy akarjak valami lenni. Én inkább tenni akarok”. Azt mondta, az sem biztos, hogy neki a politikában van a helye és szerepe.

Szerinte a Fidesznek hosszú távon az az érdeke, hogy Orbán Viktor legyen a miniszterelnök, mert „jelen pillanatban és hosszú távon ő képes ezt a közösséget összetartani, és sikerre vinni”. Az interjú fontos részei:

Orbánnal való rivalizálás

Orbán Viktorral soha nem rivalizáltak, jól megismerték egymást és elég jól tudnak együtt dolgozni. Voltak és vannak nézetkülönbségeik, de Lázár szerint az egymás iránti lojalitás és hűség soha nem tört meg. „A miniszterelnök mindig megteremti a lehetőséget arra, hogy alkothassak, építhessek, amiért hálás vagyok neki. Eközben persze próbára is tesz. Ezzel együtt ő és mindenki más is tudja, hogy egyenesen kimondom, amit gondolok”.

Kegyelmi ügy

„Amikor az ügy február elején kirobbant, kihelyezett kormányülést tartottunk Sopronbánfalván. Azoknak, akikkel ott ültem, fogalmuk nem volt semmiről, mint ahogy a miniszterelnöknek sem. Az ügy lényegéről érdemi magyarázatot azóta sem kaptunk” – mondta Lázár, aki szerint Novák a megválasztásától kezdve saját pályát épített. Szerinte Orbánnak a kegyelmi ügyhöz semmi köze nem volt. „Legalább két ember biztosan ül a kormányban, aki ezt soha nem engedte volna: Orbán Viktor és én”.

Varga Judit

Lázár szerint a volt igazságügyi miniszter jó nagy butaságot csinált, hogy aláírta a kegyelmi döntést, ez pedig a politikai pályájába került. „A köztársasági elnöknek nincsen hivatalos beszámolási kötelezettsége, az igazságügy-miniszternek viszont igen, mégsem kezdeményezte ezt. Aki így jár el, nem érti, hogy kicsoda és hova került. Full alkalmatlan”. Varga szerinte alkalmasnak tűnt EP-listavezetőnek, „de a lépései ezt cáfolták”. Az ügyben nem a Fidesz hibázott, ezért nem kérnek bocsánatot.

Rogán Antal

Rogán Antalnak semmi köze nem volt a kegyelmi ügyhöz, otthon aludt, mondta Lázár. Szerinte Rogán nem árt a Fidesz megítélésének, a munkáját nagyon értékesnek tartja, nem az a dolga, hogy előtérben legyen. „Egy színpadi produkció sikere sem csak a főszereplőn, hanem a súgón és az ügyelőn is múlik. Ez csapatmunka. Ennek az árát ő bőségesen megfizeti, hiszen az ellenfeleink patás ördögként tüntetik fel”.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!