Lázár szerint senkitől nem kellett engedélyt kérnie állami erdővásárlásra

5 órája ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Állami erdőt vett Lázár János az agrárminiszter engedélyével, írtuk szerdán az Átlátszóra hivatkozva. A megvásárolt erdő légvonalban mintegy 3 kilométerre van a batidai Nagyréti Vendégháztól, a kastély melletti földek többsége már régóta Lázár tulajdonában van, a kastély felé vezető utat éppen most építik újjá.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium szerint Lázár János miniszter senkitől semmilyen engedélyt nem kért és nem kapott az erdőterület megvásárlására.

Azt írják, hogy az 5 hektár alatti, gazdasági rendeltetésű erdők értékesíthetők a jogszabályok szabta keretek között. „A szóban forgó földrészletet, ahogyan más területeket is az agrárminiszter döntésével jelölték ki értékesítésre, majd a nyilvános hirdetményben megadott határidőben bárki vételi ajánlatot tehetett rá. Az Agrárminisztérium egyetlen esetben sem tudja, ki fog a kiírást követően az ingatlanra ajánlatot tenni. Mindig a legmagasabb érvényes vételi ajánlatot kell elfogadniuk, ahogyan az ez esetben is történt” – áll a közleményben.

A Lázár által 1,58 millió forintért megvásárolt földterület 7835 négyzetméter, kevesebb mint egy hektár.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!