Lemond a Megoldás Mozgalom elnöke

3 hónapja ezelőtt 21



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A kudarcos választási eredmények után távozik a posztjáról Huszár Viktor, a Gattyán György milliárdos vállalkozóhoz kötődő Megoldás Mozgalom elnöke. A lemondását Facebookon bejelentő Huszár döntését azzal indokolta, hogy mindig fontosnak tartotta, hogy a politikusok vállalják a felelősséget az eredményeikért.

Márpedig az, hogy európai parlamenti listavezetőként 1,1 százalékról 0,4 százalékra csökkent a támogatottságuk, szerinte elfogadhatatlan.

Gattyán György neve utoljára pár napja kavart nagy vihart a közéletben, amikor Tiszolczi Lajos korábbi NAV-nyomozó azt állította a Partizánban, hogy a magyar politika legmagasabb szintjéről sikálták el a milliárdos vállalkozó rendkívül nagy értékű, tizenkilencmilliárd forintos adócsalási ügyét.

Az adóhivatal tagadja, hogy ilyesmi történt volna, Jámbor András, a Szikra Mozgalom országgyűlési képviselője feljelentést tesz. Az ügy részleteiről itt írtunk.

Az idén is nagyon látványos választási kampányt folytató párt kampányalapja a negyedik leggazdagabb magyar magánvagyona lehet, országszerte harmincnégy polgármesterjelöltet és további nyolcvannyolc listás jelöltet indítottak az önkormányzati választásokon. Az EP-választási listán hét jelöltjük volt, listavezetőjük a párt elnöke. Huszár egyébként a magyar külügy által is promotált teqball feltalálója, alapítója Gattyán mellett.

Huszár két éve azzal került be a sajtóba, hogy a dúsgazdag orosz-magyar kettős állampolgárságú Rahimkulov családdal is voltak üzletei, és barátjának nevezte a Városháza-ügy miatt ismertté vált Rahimkulov Ruszlant. Ugyanez a család volt az, aminek gyerekével kivételeztek a Corvinuson, emiatt robbant ki a vizsgabotrányként emlegetett ügy.

A Megoldás Mozgalom főleg Gattyán alkalmazottaiból, sportolókból és influencerekből áll, de felbukkantak volt minisztériumi alkalmazottak és egy ex-helyettes államtitkár is. Huszár 2022-ben, még alelnökként mondta a képviselőnek jelentkezőkről egy Andrássy-úti ex-luxusáruház legfelső emeletén kialakított tárgyalóteremben, hogy „ezerkétszáz emberből nagyjából kilencven százalék nem vállalható, mert vagy politikai kém, vagy újságíró, vagy csak simán bolond, vagy pedig pénzt akar”.

Mindezt azért tudjuk, mert 2022-ben szerzőnk beépült a Gattyán-pártba, hogy többet tudjon meg róla, mint a neki kampányoló aktivisták.

Címlapon: Huszár Viktor szavaz a 2024-es önkormányzati és EP-választásokon. Fotó: Bodnár Boglárka/MTI/MTVA (Telex)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!