Lemondott Pásztor Dániel református püspök

1 hét ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Lemondott Pásztor Dániel református püspök, a Tiszáninneni Református Egyházkerület vezetője. A hírt az egyházkerület weboldalán közölték.

Pásztor magánéleti és egészségügyi okokkal indokolta a lemondását. Döntését közölte a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsával, ami hálás szívvel gondol vissza szolgálatára.

A Szemlélek több forrásból úgy értesült, hogy Pásztor már pár nappal ezelőtt lemondhatott. Döntésének konkrét okát az újság református forrásai nem értik, hiszen annak időzítése sajátos módon a nemrég tartott összegyházi tanácskozás utánra esett.

Ez volt az a zsinat, amikor Steinbach József püspököt választották meg lelkészi elnöknek, Balog Zoltán utódjaként. Balog a kegyelmi ügy kirobbanása után mondott le zsinati lelkészi elnöki tisztségéről.

Pásztor a hazai reformátusok „második embere” volt, április elején úgy nézett ki, ő válthatja Balogot az egyház élén. Pásztor volt az egyike annak a két püspöknek, akik február közepén Balog lemondása mellett szavaztak az egyházi vezetők kegyelmi ügy miatt összehívott rendkívüli tanácskozásán.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!