Letartóztatások Németországban: ukrán katonákat kiképző amerikai támaszpontok elleni támadást tervezhetett az orosz titkosszolgálat

1 hét ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Annalena Baerbock német külügyminiszter behívatta a berlini orosz nagykövetet, miután a német hatóságok letartóztattak két férfit, akik a gyanú szerint Moszkva megbízásából amerikai katonai támaszpontok ellen terveztek merényletet Németországban.

A két, orosz származású németországi gyanúsított, bizonyos Dieter S. és Alexander J. a német hatóságok szerint információt gyűjtöttek a lehetséges célpontokról, a helyszínekről és katonai szállítmányokról fényképeket és videókat készítettek.

Állítólag az orosz titkosszolgálattal együttműködve robbantásos merényleteket terveztek, az egyik célpont az a bajorországi amerikai kiképzőközpont volt Grafenwöhrben, ahol az amerikai hadsereg az Abrams harcskocsikra trenírozza az ukrán katonákat.

A Dieter S. nevű letartóztatott a karlsruhei szövetségi ügyészség szerint kapcsolatban állt valakivel, aki pedig az orosz titkosszolgálattal volt kapcsolatban. Az ő előzetes letartóztatását már elrendelték, és néhány órán belül ugyanez várhat a másik gyanúsítottra is. Dieter S. korábban a donbaszi szakadár népköztársaság fegyvereseként harcolt, és mivel Németországban őket terrorszervezetként tartják számom, ezért is eljárás indulhat ellene.

(FAZ)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!