Ma van a szegedi troliközlekedés 45. szülinapja! Emléklapot kaptak a dolgozók, majd ismét átszakította a szalagot a ZiU-9 típusú jármű

2 hete ezelőtt 19



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Egy trolijegy 2 forintba került, és az első időkben két villamosjegyet is elfogadtak az SZKV-ellenőrök, cserébe a villamoson egy trolijeggyel két ember utazhatott, mivel a villamosjegy 1 forintba került – emlékeztet az SZKT, ugyanis ma van a szegedi troliközlekedés 45. szülinapja!

Az első vidéki trolibuszjárat Szegeden indult 1979. április 29-én. Az 5-ös troli a 10 évvel korábban megszüntetett 5-ös villamos nyomvonalán haladt. A 9 darab ZIU–9-es típusú szovjet jármű kezdetben a Bartók tér és a Gyermekkórház között közlekedett, csúcsidőben 5 percenként, azon kívül pedig 10 percenként – olvasható a honlapjukon.

EMLÉKLAPOT KAPTAK A DOLGOZÓK

Mint kiderült, ebből az alkalomból 2024. április 29-én 10 órakor a 9-153-as pályaszámú ZiU-9 típusú jármű az újszegedi Gyermekkórház megállóhelyre látogatott. Az eseményen a trolibusz üzem területén dolgozó munkatársaknak emléklapot adott át Knezevics Viktor ügyvezető igazgató. Emléklapot kapott:

  • Böröcz Dénes járműszerelő (Műszaki Főmérnökség),
  • Csóti Zoltán felsővezeték szerelő (Infrastruktúra Főmérnökség),
  • és Kertész Ferenc trolibuszvezető (Forgalmi Főmérnökség).

ISMÉT ÁTSZAKÍTOTTA A SZALAGOT

A ZiU trolibusz visszaútján utasokat is szállított az ünnepélyes átadó eredeti helyszínére, a Széchenyi térre, ahol a Városháza előtt az 1979-es indulás helyszínén, 10.45-kor átszakította újra a szalagot. A ZiU trolibusz járművezetője Huszta Imre garázsmester, trolibuszvezető volt, akit több évtizedes, Szegedért és a városlakókért végzett munkája elismeréseként 2024-ben Szegedért Emlékéremmel tüntették ki. Az emlékérmet a Szeged Napja ünnepségsorozat keretében adják át az SZKT munkatársának.

Mint kiemelték, Huszta Imre 1989 óta a Szegedi Közlekedési Vállalat/Szegedi Közlekedési Kft dolgozója, az azóta eltelt években a trolibusz üzem működését több munkakörben is segítette. Garázsmesterként mindenre kiterjedő tapasztalatokkal rendelkezik a trolibusz és autóbusz flottánk minden típust illetően, nyugdíjazása óta pedig járművezetőként segít bennünket, szegedi utasokat, hogy minden nap eljussanak úti célunkhoz.

Szívből gratulálunk!

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!