Macron szerint minden nacionalista európai párt titkolt „brexista”

2 hete ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Emmanuel Macron interjút adott az Economistnak.

A francia elnök a júniusi EP-választásokkal kapcsolatban arról beszélt, hogy az euroszkeptikus nacionalista erők valójában mind titkolt „brexisták”. Olyan politikusok, akiknek nem érdeke, hogy az Európai Unió meghatározó világpolitikai tényező legyen, és emiatt az uniós asztalnál ülve túszul ejtik az EU-t.

Macron példaként hozta a francia Nemzeti Tömörülést, Marine le Pen szélsőjobboldali pártját, ami jelenleg magabiztosan előzi az elnök pártját a közvéleménykutatásokban. Macron szerint a Nemzeti Tömörülés élvezi az Unió előnyeit, miközben szó nélkül elpusztítaná a szervezetet. Ugyanez igaz szerinte a többi nacionalista európai pártra is.

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban azt mondta, továbbra sem zárja ki, hogy francia katonákat küldjön Ukrajnába. Szerinte azért nem szabad semmit sem kizárni, mert Vlagyimir Putyin orosz elnök sem zár ki semmit sem.

Macron szerint akkor lesz aktuális a francia katonák kérdése, ha az oroszok áttörik az ukrán védelmi vonalat. Egy ilyen forgatókönyv stratégiai vészjelzés lenne Európa számára. Macron úgy gondolja, ha az oroszok megnyerik a háborút, Európa nem lesz többé biztonságban. Oroszország ugyanis nem fog megállni Ukrajnánál.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!