Magyar holokauszt-túlélő: Az izraeli kormány megsérti a holokauszt emlékét

2 hete ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Holokauszt-túlélőként az az üzenetem a bátor amerikai diáktüntetőknek, hogy csak csináljátok tovább. Ne adjátok fel

– mondta Stephen Kapos magyar holokauszt-túlélő a Double Down News angol nyelvű baloldali híroldal videójában az X-en.

Holocaust Survivor Message to US Campus Protesters:

This survivor of the Holocaust is against Genocide in Gaza & conflating Jewishness with Zionism, which does nothing but increase antisemitism.

Your protests are so persistent, large and global that eventually the Western… pic.twitter.com/IDCH0NTO6m

— Double Down News (@DoubleDownNews) April 24, 2024

A 86 éves Spephen Kapos mindössze 7 éves volt, amikor 1944-ben a során elválasztották családjától Magyarországon. Családja nagy részét meggyilkolták a holokausztban, de Kapos túlélte, és csak az 1956-os forradalom után emigrált az Egyesült Királyságba. Az idős férfi a palesztinpárti amerikai diáktüntetésekre reagálva szólalt meg még szerdán, és azt mondta, szerinte a tiltakozó diákok állnak „a történelem jó oldalán”. Hozzátette: tiltakozik „a zsidóság és a cionizmus összemosása ellen, amit Izraeli állam próbál tenni, és ami nem eredményez mást, mint hogy növeli az antiszemitizmust”.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerdán antiszemitának bélyegezte az Egyesült Államok egyetemein zajló palesztinbarát tüntetéseken résztvevő diákokat, és azt mondta, hogy a demonstrációkat „meg kell állítani”.

Az Egyesült Államok egyetemein – mint ismert – jelentősen nő a feszültség, miután a múlt héten tüntetések kezdődtek. A tiltakozások nyomán több száz diákot őrizetbe vettek New York, Texas és Kalifornia államban.

A magyar holokauszt-túlélő a beszédében példaként emelte ki a Netanjahu videóját, amelyben az izraeli miniszterelnök a diáktüntetéseket ahhoz hasonlítja, ami a német egyetemeken történt a nácizmus térnyerése idején. Kapos azt mondta, hogy

az a mód, ahogyan az izraeli kormány a holokauszt emlékét felhasználja, hogy igazolja, amit a gázaiakkal tesz, teljes mértékben sérti a holokauszt emlékét.

The post Magyar holokauszt-túlélő: Az izraeli kormány megsérti a holokauszt emlékét first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!