Magyar Péter, Orbán, Putyin és a lerobbant szarkupac

2 napja ezelőtt 12



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Kánikulai jó reggelt kívánok! Ez a Reggel 4, a 444 napindító hírlevele (és nem az egyetlen), benne az elmúlt nap legfőbb híreivel.

BELFÖLD

Ők segítettek a háttérből felépíteni Magyar Péter 30 százalékot hozó kampányát és országjárását: egyikük közgazdász amerikai MBA-diplomával, fiatal vállalkozókat segítő egyesületet visz, mentorestjein a Costesben évről évre ismert arcok tűnnek fel, a felesége és egy igazgatósági tagság révén kötődik Mesterházy Ernő köreihez, a másikuk Magyar asszisztense, a civil szférából érkezett, főleg Egyesült Európát szorgalmazó projektekben vett részt. (Magyar Péter aztán nagyot is kommentelt a cikkre.)

Kubatov Gábor szerint a politika nem mindig arról szól, hogy te nyerjél, hanem arról is, hogy olyan országban éljél, amiben jól érzik magukat sokan, és a Fidesz alelnöke és pártigazgatója, egyben az FTC elnöke azt mondta, ha feladnánk a migrációs küzdelmet, úgy nézne ki a fővárosunk, mint Bécs.

Orbán megy a Türk Államok Szervezete azerbajdzsáni csúcstalálkozójára, és úgy tűnik, két nappal a kijevi kirándulása után meglátogathatja Putyint, bár ezt Donald Tusk alig akarja elhinni.

Eljárás indult a Szuverenitásvédelmi Hivatal ellen, mert nem tette közzé a szerződéseinek egy részét, akár 50 millió forintos bírságot is kaphat a Lánczi Tamás vezette szervezet.

Autótolvaj okozott három halálos áldozattal járó balesetet az Árpád hídon, az egyik áldozat a Völner–Schadl-ügy egyik tanúja volt, a baleset okozoját a rendőrség már a baleset reggelén előállította.

  • Szijjártó az iráni külügyminiszternek is telefonált a soros elnökség átvételének alkalmából.
  • A 24 szerint Orbán arra utasította minisztereit, hogy vizsgálják meg, hogyan lehetne kilépni a Nemzetközi Büntetőbíróságból.
  • A tetováló, aki rávarrta valakire Karácsony fejét, a saját lábára Vitézy fejét tetoválta.
  • Balog Zoltán azt mondta, Orbán nem tudott róla, hogy kegyelmet jár ki K. Endrének.
  • Cseh Katalin arra kéri a megafonosokat, töröljék a videót, amiben bezoomolnak a lábai közé.

GAZDASÁG

Milliárdos profitot termel, mégis EU-s pénzből vesz elektromos autókat a Fidesz kedvenc őrző-védő cége: átlagosan idős autókat cseréltek elektromosakra, úgy vélik, a cég lépése példaértékű lesz.

Kellő elhivatottsággal rendelkezők előtt megnyitjuk a honvédség kapuit – válaszolta Vargha Tamás államtitkár arra a kérdésre, hogyan állhatnának büntetett előéletűek katonának. (Közben meg katonákat képeznek autós oktatóvá.)

KÜLFÖLD

Joe Biden nem lép vissza, a kampánya egy utolsó interjún múlhat. Donald Trump szerint az amerikai elnök egy lerobbant szarkupac.

Az Egyesült Királyságban az exit poll szerint történelmi vereséget szenvedtek a konzervatívok: 410 hely néz ki a Munkáspártnak, háromszor annyi, mint a hatalmasat bukó konzervatívoknak. A toryk 14 év után távoznak, Nagy-Britannia következő miniszterelnökét Kier Starmernek hívják.

FOCI

Mr. Csodaleső Balfasz nem lett Bellingham rajongója, Mr. Tutizós szerint a bukik vakok, hogy olasz győzelemre számítottak.

Óriási összegeket keresnek a válogatott focistáink külföldön, Szoboszlai Dominik például heti 55,9 millió forintot. (Az NB I.-esek se keveset, de a hazai fizetéseknek a piachoz nincs sok közük.)

  • Phil Foden szerint a játékosoknak is vállalniuk kell a felelősséget a szégyenteljes teljesítmény miatt.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!