Magyarországon meg se vizsgálták, Szlovákiába ment kórházba, ahol egyből meg is műtötték

1 hét ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Vizsgálat nélkül elküldték a komáromi orvosi ügyeletről, mert nem vették komolyan a panaszait – állítja egy 76 éves férfi az RTL Híradónak.

Az esett még tavaly ősszel történt, amikor a férfinak annyira fájt a hasa, hogy állításuk szerint az ájulás határán volt már, és szinte szürke volt a bőre. Ennek ellenére a komáromi kórházban nem foglalkoztak vele érdemben. A férfi lánya így emlékszik erre: „Apu lefeküdt a padra. Mondtam, hogy itt el fog ájulni. Mit csináljak? Hirtelen nem tudtam, mit csináljak. Mentőt hívjak? Taxit hívjak? Taxit hívtam. Beültünk a taxiba és kérdeztem, melyik a legközelebbi olyan kórház, ahova beérek vele.”

A taxis átvitte őket a szlovák oldalra, és abban a kórházban a férfit alaposan megvizsgálták, és még aznap megműtötték.

„Közölték, hogy a bél egy 9,5 centis szakaszon begyulladt és befordult. Az ottani doktornő azt mondta, hogy ha akkor nem viszem be, pár órán belül meghal” – mesélte Éva.

Elismerésem. Kiváló orvosok. Becsületesek, rendesek. Nem úgy, mint az a magyar doktornő. Ahol fizettem 40 évig. Nagyon köszönöm nekik, hogy megmentették az életemet

– mondta Attila  a szlovákiai kórház orvosairól.

Az ügyeletet szervező Országos Mentőszolgálat ellen pert fontolgatnak. Már meg is keresték őket, 3,5 millió forint kártérítést kértek. Az OMSZ azonban – az ügyben lefolytatott belső vizsgálat eredményére hivatkozva – elutasította az igényüket.

Az OMSZ szerint nem történt az ügyben szakmai hiba.

The post Magyarországon meg se vizsgálták, Szlovákiába ment kórházba, ahol egyből meg is műtötték first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!