Már négy gyanúsított a Madarász utcai kórházban történt gázspray-s balhéban, Ausztriába akarták vinni babájukat

1 hét ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Már négy külföldi gyanúsítottja van annak a dulakodásnak, amely múlt csütörtökön történt a budapesti Madarász Viktor utcai gyermekkórházban – tudta meg a 24.hu. Kiderült, hogy csupán pár hete született az a gyermek, akit Ausztriába akart vinni egy ukrán anya és vélhetően a gyermek afgán apja, illetve társaik.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy dolgozóra és a kiérkező rendőrökre is rátámadt egy külföldi pár, miután a rendőrök nem engedték, hogy elvigyék a kórházból a gyermeküket. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást.

A Központi Nyomozó Főügyészség megkeresésünkre újabb részleteket közölt a gyermekkórházban történtekkel kapcsolatban. Azt írták, hogy négy külföldi személyt hallgattak ki gyanúsítottként csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt.

Az ügyészség válaszából kiderült, hogy egy budapesti kormányhivatal az ellátatlanságával kapcsolatban felmerülő problémák miatt helyezte el ideiglenes hatállyal gyermekotthonban a három héttel ezelőtt született gyermeket, aki a bűncselekmény idején a Madarász utcai gyermekkórházban tartózkodott.

Május másodikán délelőtt az ukrán állampolgárságú anya, a kiskorú gyermek – magát afgánnak valló – vélelmezett édesapjával és két ukrán nővel megjelent a kórházban azért, hogy a gyermeket Ausztriába vigyék. A kórház ennek megakadályozása érdekében rendőri segítséget kért. A helyszínre érkező négy rendőr közölte a külföldiekkel, hogy a gyermeket nem vihetik el és felszólították őket, hogy adják át a kiskorút az egészségügyi személyzetnek

– mondta lapunknak Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, hozzátéve, hogy a szülők ezt követően közölték, hogy nem hagyják ott a gyermeket.

A férfi magához vette a babát, míg az anya kitárt karokkal az apa elé állt, hogy akadályozza a gyermek elvételét. A gyanúsítás szerint a külföldiek erőszakkal akadályozták a rendőrök jogszerű eljárását, ezért az egyenruhások testi kényszert alkalmaztak az anyával szemben és meg akarták bilincselni, amit ő az egyik rendőr zúzódásokkal járó, többszöri megrúgásával akadályozott.

– Az idősebb nők is társuk segítségére siettek, a másik rendőr felsőtestét többször megütötték, és egyikük az egyenruháját is rángatta. Időközben a férfi távozni akart a gyermekkel, két rendőr ezért utánament, és karjai lefogásával biztosították, hogy az ápolónő elvegye tőle a csecsemőt. Az apa ekkor erősen ráfogott a nővér csuklójára, majd megütötte az egyik rendőr tarkóját, mindkettőjüknek zúzódásos sérülést okozva. A férfi a bilincselésnek is aktívan ellenállt, ezért  gázspray-t alkalmaztak vele szemben – tette hozzá az ügyész.

A szóvivő elmondta még, hogy az ügyészség soron kívül folytatja a nyomozást az ügyben és a gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

The post Már négy gyanúsított a Madarász utcai kórházban történt gázspray-s balhéban, Ausztriába akarták vinni babájukat first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!